Published On: Sri, lip 30th, 2021

Škoro ogorčen presudom: “Haag je potvrdio notornu činjenicu kako je riječ o političkom sudu”

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro reagirao je na presudu tzv. ‘ljudi Slobodana Miloševića na terenu’ – Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Presuda Haaškog suda Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću još je jednom potvrdila notornu činjenicu kako je riječ o političkome sudištu čija je ostavština po Republiku Hrvatsku neprihvatljiva. Stanišić i Simatović osuđeni su na 12 godina zatvora samo zbog zločina u Bosanskome Šamcu, čime nije utvrđena njihova odgovornost za zločine u Republici Hrvatskoj niti za zločine u preostalome dijelu Bosne i Hercegovine.

Proces protiv ove dvojice glavnih Miloševićevih obavještajaca bio je zadnji u kojemu je Haaški sud mogao osuditi nekoga iz Srbije za zločine počinjene u Republici Hrvatskoj. Do toga nije došlo, a za Domovinski pokret to predstavlja neprihvatljivo krivotvorenje povijesne istine. U objašnjenju presude ispravno je utvrđeno da je u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini postojao udruženi zločinački pothvat kojemu je cilj bio da se nasilno i trajno ukloni nesrpsko stanovništvo, no sud je zaključio da, iako su ova dvojica znala za taj zločinački pothvat, nije dokazano da su s ostalim sudionicima dijelili zločinačku namjeru.

Presuda i njezino objašnjenje, ali i gotovo cjelokupno djelovanje Haaškog suda predstavljaju izrugivanje iz pravde i povijesne istine, a današnja presuda predstavlja konačnu potvrdu smišljene namjere aboliranja vrha srbijanskih zločinačkih političkih, vojnih i obavještajnih struktura iz devedesetih godina prošloga stoljeća”, stoji u objavi.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x