Spread the love

Spread the loveFestivalski odbor Festivala klapske pisme Posušje temeljem pristiglih prijava održao je ždrijeb klapa koje će nastupiti na ovogodišnjem, petom festivalu klapa u Posušju. Festival će se za razliku od prošlih godina održati u tri večeri, priopćeno je. U petak, 3. kolovoza u konkurenciji mješovitih klapa nastupiti će osam klapa i to: Basca (Baška […]

" />
Published On: Čet, srp 19th, 2018
#3rd |

SKORO 30 KLAPA: Pogledajte tko će sve nastupiti na Festivalu klapske pisme u Posušju

Spread the love

Festivalski odbor Festivala klapske pisme Posušje temeljem pristiglih prijava održao je ždrijeb klapa koje će nastupiti na ovogodišnjem, petom festivalu klapa u Posušju. Festival će se za razliku od prošlih godina održati u tri večeri, priopćeno je.

U petak, 3. kolovoza u konkurenciji mješovitih klapa nastupiti će osam klapa i to: Basca (Baška Voda), Signum (Čapljina), Kampaneli (Donja Kaštela), Falkuša (Zagreb), Sveti Nikola (Metković), Komiža (Komiža), Maraška (Zadar) i klapa Pašareta (Kučiće).

U subotu, 4. kolovoza u konkurenciji muških klapa nastupiti će 11 klapa: Timbar (Selca na Braču), Rikordo (Blato, otok Korčula), Vinčace (Novi Vinodolski), Porat (Korčula), Grga (Posušje), Žmul (Omiš), Sebenico (Šibenik), Bošket (Zagreb), Čiovo (Slatine), Okruk (Okrug Donji) i klapa Blaca (Nerežišća, otok Brač). U nedjelju, 5. kolovoza u konkurenciji ženskih klapa nastupiti će deset klapa po sljedećem rasporedu: Ankora (Podstrana), Bellezza (Tivat), Stentoria (Daruvar), Skontradura (Dubrovnik), Uzorita (Sukošan), Zvizdan (Posušje), Oršulice (Vodice), Kolura (Split), Teranke (Pula) i klapa Mirabela (Omiš).

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000 KM, a treće s 500 KM. U obje kategorije priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike, stoji u priopćenju. Festival klapske pisme Posušje 2017. bit će održan na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x