Published On: Sri, sij 13th, 2021

Škole u Hrvatskoj ostaju zatvorene za više razrede osnovne i srednje

Na posljednjoj konferenciji za medije, ministar obrazovanja Radovan Fuchs je objavio informaciju kako će se nastava održavati na početku drugog polugodišta u Hrvatskoj.

Nastava će za učenike do četvrtog razreda biti fizički u školskim klupama, a u školske klupe se mogu vratiti i učenici četvrtog razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature koja se na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme.

Ostali razredi osnovne i srednje škole nastavljaju s online nastavom: „Vjerujem da će svi uskoro biti u školama, zbog opreza idemo s ovakvim pristupom“.

Na pitanje što će biti sa školama u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačko županiji, odgovora nije bilo. Trenutno se vode razgovori s lokalnim tijelima je li moguće izvoditi nastavu na ovaj način ili će biti potrebno u nekim školama osigurati odgodu početka nastave.

Fuchs je dodao kako će Ministarstvo pokriti troškove smještaja za učenike i studente s pogođenih područja, a sveučilištima su dali savjet da studente s ovih područja oslobode onog dijela plaćanja ako nisu ispunili ECTS bodove.