Published On: Uto, stu 24th, 2020

SKB Mostar ne želi respiratore ‘Srebrene maline’ – Ne mogu pomoći pacijentima – samo pogoršati

Respiratori koje je nabavilo poljoprivredno poduzeće iz Srebrenice ‘Srebrena malina’, vlasnika i direktora Fikreta Hodžića, a nakon čegaje uslijedila afera desetljeća,  posljednjih dana su raspoređeni u nekoliko bolnica u Federaciji BiH.

Ostaje nejasno zašto je to učinjeno s obzirom na to da respiratori nisu prošli proces verifikacije, te se stječe dojam kako ove uređaje na silu uvode u bolnice kako bi se stvorio dojam izostanka kaznene odgovornosti pojedinaca za trošenje 10,5 milijuna maraka na respiratore koji to nisu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi su za portal Pogled.ba rekli kako neće biti dopušteno da respiratori ‘Srebrene maline’ budu dostavljeni u SKB Mostar jer se radi o opremi koja niti u kojem slučaju ne može pomoći pacijentima.

-Svi naši liječnici intenzivisti su potpisali izjavu kako ne žele raditi s tim respiratorima jer oni ne mogu pomoći pacijentima i mogu samo dodatno ugroziti zdravlje ljudi. Govorimo o pacijentima čije je zdravstveno stanje izuzetno teško i respiratori koje nam nudi Civilna zaštita Federacije BiH mogu samo pogoršati stanje pacijenta, a ne pomoći mu – rekli su za Pogled.ba iz SKB-a Mostar.

Dodali su kako su im takvi respiratori već dostavljeni iz donacije Saudijske Arabije, te kako su beskorisni