Published On: Pon, stu 4th, 2019

SKB Mostar dobio najsuvremeniju opremu za dijagnostiku epilepsije

Klinika za neurologiju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar dobila je dva suvremena EEG uređaja s pripadajućom opremom za uspostavu video EEG monitoringa uz pomoć kojeg će ta zdravstvena ustanova značajno unaprijedit dijagnostiku i tretman pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom.

Neurolog s Klinike za neurologiju SKB Mostar dr. Nataša Pejanović-Škobić kazala je kako se radi o opremi koja se koristi u najvećim svjetskim centrima za epilepsiju.

Uz pomoć nove opreme SKB Mostar umrežen je s medicinskim centrima u regiji tako da pacijenti iz Federacije BiH više neće morati ići u susjedne zemlje nego će sve usluge moći dobiti u mostarskoj bolnici.

-Postajemo dijelom onoga što cijeli svijet trenutno sada podiže – telemedicinski centar. Uvezujemo se s centrima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH. Naši pacijenti sada fizički ne moraju ići po savjet, mišljenje, preporuku, najvećih stručnjaka iz ovog polja, nego će to dobiti na dnevnoj bazi zahvaljujući našoj komunikaciji i 24-satnoj povezanosti – kazala je dr. Pejanović-Škobić.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić podsjetio je da je EEG uređaja za mostarsku bolnicu nabavljen u okviru projekta NeurNet “Mreža za zbrinjavanje bolesnika sa farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti”. Radi se o prekograničnom projektu sufinanciranom od Europske komisije u okviru Interreg IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro, a ukupna vrijednost projekta je 250.000 marka.

Ovim zaokružujemo projekt NeurNet te otvaramo novo poglavlje pružanja zdravstvenih usluga na većem nivou. Pacijent iz cijele Federacije ne moraju više ići u inozemstvo i moći će se ovdje liječiti. SKB Mostar bit će povezan s referentnim centrom KB Dubrava u Zagrebu, kao i bolnica u Novoj Biloj i Univerzitetsko-klinički centar Tuzla koji su sudionici ovog projekta – dodao je ministar Bevanda.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare