Published On: Sub, stu 24th, 2018

SKANDALOZNO/ ZLATAR NEGIRAO POSTOJANJE HRVATA I SRBA: “Bosna ima svoj bosanski narod”

-Bosna ima svoj bosanski narod kojega čine različite konfesije i etničke skupine.  Ona će u narednim godinama biti sve jača. Najbolje bi  bilo da se Zagreb i Beograd ne bave  Bosnom  već da se bave svojim problemima. Takve će politike proizvesti da ćemo se mi morati početi baviti njima, rekao je Emir Zlatar, glavni tajnik Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca gostujući u političkom magazinu “Crvena linija”, N1 televizije, piše Hrvatski Medijski Servis.

Emir Zlatar Glavni tajnik VKBI-a iznio je nekoliko skandaloznih i ratnohuškačkih teza u kojima osporava hrvatski i srpski narod u Bosni i Hercegovini govoreći da se radi zapravo o jednome – bosanskom narodu koji se sastoji od različitih konfesija. Podsjećamo, u preambuli Ustava Bosne i Hercegovine stoji da su Bošnjaci, Srbi i Hrvati konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini.

“Bosna ima svoj bosanski narod”

Zlatar ističe da je Bosna i Hercegovina opstala je kao država te da će  ona u narednim godinama biti sve jača.

“Bosna ima ono što, nažalost, Hrvatska i Srbija nemaju. Bosna ima svoj bosanski narod koji ima različite konfesije i različite etničke skupine. Najbolje bi  bilo da se Zagreb i Beograd ne bave  Bosnom  već da se bave svojim problemima. Takve će politike proizvesti da ćemo se mi morati početi baviti Zagrebom i Beogradom. Mi za sada nemamo taj kapacitet, ali nadam se da će jačati bosanski nacionalni i politički kapacitet”, rekao je Zlatar.

Na Zlatarovu tvrdnju da Srbija želi podijeliti BiH Perišić je kazao da to jednostavno nije tako na što mu je Zlatar izrijekom uzvratio „Ma dajte, ubijte se“, zaključio je Zlatar .

Skandalozne izjave Emira Zlatara pogledajte u video prilogu od 45:00./HMS/

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare