Četvrtak, 18 srpnja, 2024

SKANDALOZNO Umjesto da odgovara na sudu, Atif Dudaković se sastaje s ministrom Muharemom Fišom

Must Read

Umjesto da na sudu odgovara gdje su posmrtni ostatci generala Vlade Šantića, zapovjednika bihaćkog HVO-a, Atif Dudaković umirovljeni general Armije BiH sastaje se s ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevu Muharemom Fišom, piše Dnevnik.ba.

U skandaloznom priopćenju koje je izdao Ured za odnose s javnosti Ministarstva branitelja Vlade KS, Dudakovića se naziva “legendarnim komandantom Petog korpusa ARBiH”.

“Atif Dudaković posjetio je danas ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharema Fišu s kojim je, nakon evociranja uspomena iz Krajine o najtežim iskušenjima za naš narod iz ovog dijela države, razgovarao o potrebi da se očuva tradicija naše obrane naroda i časti”, priopćeno je.

Sam Dudaković je, pak, izjavio kako je “čast naroda svetinja, a suverenitet države nema cijenu”.

“Nešto prvo što se uči u vojsci jesu mjesto, uloga i dužnosti. U kući se uči da se domovina voli, uči se himna”, rekao je Dudaković.

Tijekom današnjeg sastanka bilo je riječi o aktivnostima koje resorno ministarstvo realizira s boračkim udruženjima, a vezanih za obilježavanje velikih godišnjica bitki.

Ministar Fišo je upoznao generala Dudakovića sa aktualnom primjenom Zakona o dopunskim pravima boraca čije provođenje omogućuje da svi ostvare jednaka prava.

Vlado Šantić nestao je u opskurnim, nikad do kraja istraženim okolnostima iz Hotela “Sedra” nadomak Bihaću, kamo je došao na sastanak s Dudakovićem. Iako je ispaljeno desetak hitaca, Dudaković, koji se nalazio u istoj prostoriji, u istom hotelu izjavljuje da ništa nije ni čuo ni vidio. Tom prilikom ranjeno je nekoliko osoba i među njima poručnik HVO-a Bihać Salko Džanić. O Šantiću se ne zna još ništa.

Obitelj generala HVO-a Vlade Šantića više je puta isticala kako istinu o njegovoj sudbini sigurno zna Atif Dudaković kao i ratni zapovjednik u Armiji BiH Hamdija Abdić – Tigar. Također, obitelj generala Šantića tvrdi i kako je upravo Dudaković ispalio tri hitca iznad generala Šantića. Rupe od metaka su i danas vidljive u hotelu Sedra.

J. G. / Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otkriveno kako će se službeno zvati Počitelj”ački” most

Iako se tijekom gradnje često nazivao Počiteljski most, službeno će nositi naziv "Hercegovina". Most na koridoru Vc, koji povezuje BiH...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -