Published On: Čet, stu. 8th, 2018

SKANDALOZNO Priveden i bivši šef policije: Uzimali bebe siromašnim majkama i prodavali ih za 900 eura

Skupina bi pronalazila siromašne trudne žene i nudila im novac da rode, te bi potom njihovu djecu prodavali za 900 eura

Peruanska policija objavila kako je uhitila 14 članova kriminalne skupine koja se bavila prodajom beba u gradu Arequipa. Među uhićenicima bio je i bivši šef policijskih snaga Perua 61-godišnji general Raúl Becerra, piše BBC.

Spašena beba

Policija smatra da je 32-godišnja Cinthia Tello bila vođa kriminalne organizacije koja je nagovarala siromašne žene da predaju svoje bebe i onda bi ih prodala. U akciji u kojoj je sudjelovalo više od 500 policajaca spašena je 5-mjesečna beba.

Policijska akcija se istovremeno odvijala na 18 lokacija diljem Arequipe. A jedna od pretraženih lokacija je ona u vlasništvu generala Raúla Becerre koji je bio šef policije od 2010. sve do svoje mirovine 2011. godine.

Za 900 eura

Istražitelji tvrde kako su članovi skupine, među kojima je bio ginekolog, pedijatar i tri žene koje su vabile trudnice nudeći im pobačaj koji je u Peru zabranjen, tražile siromašne žene koje nisu imale financijske mogućnosti.

Skupina je tada nudila ženama dovoljno novca da ih uvjeri da iznesu trudnoću do kraja i tada bi prodali njihovu djecu.

Smatra se da su djecu prodavali za 900 eura, međutim u ovom trenutku istraga nije potvrdila jesu li djeca bila prodavana za tržište organa ili bogatim roditeljima.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer