Published On: Sri, sij 6th, 2021

Skandalozna proslava Nove godine u Lici: Pred djecom pucali iz kalašnjikova, hvalili se novcem

U vrijeme dok je Hrvatska tugovala duboko potresena tragedijom izazvanom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, svaka je pretjerana proslava Nove godine bila neumjesna, a ono što se dogodilo u Lici moglo bi se nazvati čak i obijesnom.

U svakom slučaju u njoj je bilo elemenata kaznenog djela, jer su vinovnici, osim pirotehnike koristili i vatreno oružje. Policija je intervenirala na temelju videosnimaka koje su se pojavile na društvenim mrežama i dosta revno dočaravaju kako je to izgledalo.

Kako javlja danas u popodnevnim satima PU ličko-senjska, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

image
Policija ispred kuće osumnjičenih

– Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao. Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz vatrenog oružja, tj. iz automatske puške – kažu u policiji.

image
Nova godina u Lici

Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađena je poluautomatska puška i zračnica. Pronađeno oružje, streljivo i bombe od njih su privremeno oduzeti, te će protiv osumnjičenika biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.

image
Nova godina u Lici

Neslužbeno doznajemo da je iz automatske puške AK-47 u novogodišnjoj noći pucao Ivan Odorović (27), te mu je ona oduzeta zajedno sa streljivom i bombama, dok je njegovom kompanjonu Darku Amiću (26) oduzeta poluautomatska puška i zračnica.

Osim s oružjem dvojac se pohvalio i povećom količinom novca koji su rasporedili po stalu dok su konzumirali alkohol.

image
Policija ispred kuće osumnjičenih

Doznajemo da je policija tragala i za tim novčanicama nastojeći utvrditi porijeklo, odnosno utvrditi ima li veze s kaznenim djelo, ali do novca nisu došli. S obzirom da su neki članovi obitelji dvojice mladića korisnici programa socijalne skrbi, koji lijepi novac okreću i na državnim poljoprivrednim poticajima, moguće je potječe iz ta dva izvora. Nije isključeno ni da je iz nekog kaznenog djela, no to će policija otkriti.