Published On: Sri, ruj 23rd, 2020

Skandal u Hrvatskoj: Političar silovao sekretaricu, DNK pronađen na haljini

Pronađeni su novi tragovi u slučaju Damira Škare, bivšeg predsjednika Autokluba Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a optuženog za silovanje zaposlenice.

Škarin DNK pronađen na haljini

Iako se branio da nije kriv, pronađeni su materijalni dokazi koji bi mogli potvrditi iskaz tajnice koja je u javnosti početkom rujna istupila s pričom o silovanju za koje je optužila Škaru.

Obavljena su vještačenja, Škarin DNK pronađen je na haljini žene koja ga je optužila za silovanje.

Posebno je indikativno što je DNK Damira Škare pronađen i na donjem dijelu haljine. Žena je i svjedočila, detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Na silu joj gurao prste u spolovilo pa joj nudio ispriku

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspjela iščupati i rekla mu da stane. No nije ju poslušao.

“Jednu ruku mi je savio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati”, ispričala je žena.

Nije se mogla osloboditi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao posjesti i pitao je može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike.

Optužnica za silovanje i spolno uznemiravanje

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem studenog.

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. (28. 11. 2019.)

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice”, javljaju u priopćenju iz DORH-a.