Published On: Čet, velj 14th, 2013

SKANDAL: Budimir je tražio da brišem samo branitelje HDZ-ovce, tvrdi Helez

SARAJEVO –  Budimir je sudionik  u nekim nelegalnim radnjama i imamo dokaze za to“, izjavio je u gostovanju u emisiji „Danas“ BH radija 1 ministar za pitanja šehidam wanabbe šehida i branitelja u Vladi Platforme,  Zukan Helez, lik koji tvrdi da Dževad Mlaćo u Bugojnu nije pravio koncetracioni logor nego prihvatilište sa satima tjelesnog. Eto kakvom liku je Budimir bio  “šef”. Sad mu isti taj Helez dolazi glave. Kao nekima Mlaćo, onomad. Helez tvrdi da je utvrđeno kako je Budimir potpisivao rješenja za povoljne penzije mimo zakona:
“Živko Budimir je od početka htio selektivnu reviziju korisnika prava branitelja i stalno mi je ponavljao: „Eto ti pripadnici Armije i vrši koliko hoćeš revizija, ali nemoj dirati pripadnike HVO-a“. Nakon toga je inzistirao na stranačkoj reviziji, da kontroliramo pripadnike HDZ-a. A ja ne znam ko je pripadnik HDZ-a ili neke druge stranke. Nekoga kada izvedete iz prava, tek kada vide ko urgira za njega, znate iz koje je stranke“, kaže za BH radio 1 ministar Zukan Helez. 
Ministar Helez je prokomentirao i ucjene koje stižu iz Bludimirovog ureda, koji uvjetuje prihvaćanje određenih ministara. Kaže da kada stranke, koje čine većinu u Parlamentu, postignu dogovor  oko toga tko će biti ministar, onda to nije više stvar Bludimira,  jer on nije mandatar. Što se povlačenja vitalnog nacionalnog interesa tiče, ministar Helez je za BH radio 1 rekao kako je to uzaludan potez.
„Uzaludno je povlačenje vitalnog nacionalnog interesa.  Pri kraju je popuna Ustavnog suda, tako da, prema Zakonu, kada povučete vitalni nacionalni interes, to je samo odgađanje za nekih deset do 15 dana. Oni, ustvari, ne mogu ništa da naprave. Mogu samo da pokažu koliko im je stalo do fotelja“, kaže Zukan Helez.
Moguće je, rekao je ministar, da u novoj Vladi njega neće biti i o tome će odlučiti SDP. U tom slučaju žao bi mu bilo, kako je izjavio, zbog započete, a nedovršene revizije. Međutim, ukoliko netko nastavi posao koji je započeo, bilo bi mu potpuno svejedno što više neće biti u Vladi, rekao je u intervjuu BH radiju 1 ministar za pitanja šehida, wannabe šehida i branitelja u Vladi Federacije BiH Zukan Helez.