Published On: Ned, ruj 3rd, 2017

Sjevernokorejska TV zvijezda s radošću pročitala vijest o hidrogenskoj bombi

Zapadni mediji pisali su o poznatoj spikerici i nazivali je “vjesnikom” o nuklearnim probama, lansiranju raketa i upozorenja na “zlo sa zapada”

Spikerica državne televizije Sjeverne Koreje, koja je zvijezda u svojoj zemlji, Ri Chun-hee ponovno je na sebi svojstven način pročitala vijest da je uspješno testirana hidrogenska bomba.

Ri Chun-hee uživa posebno povjerenje nacionalnog lidera Kim Jong-una, a zadužena je za prezentiranje najvažnijih vijesti, poput posljednje o još jednoj nuklearnoj probi.

Dok je obavještavala sjevernokorejske građane, ali i cijeli svijet da je njena država razvila još naprednije nuklearno naoružanje koje ima “veliku moć destrukcije” – hidrogensku bombu koja se može staviti na novu interkontinentalnu balističku raketu, Ri Chun-hee je nosila ružičasto-crnu narodnu nošnju Sjeverne Koreje.

Kako navode svjetske agencije, iskusna spikerica pri čitanju važnih priopćenja koristi pune nazive poput “Demokratska Narodna Republika Sjeverna Koreja je testirala bojevu glavu…”.

Ta televizijska zvijezda, koja ima 74 godine, čita vijesti kadgod se Sjeverna Koreja želi pohvaliti svojim najnovijim postignućima ili treba prenijeti važno saopćenje.

Zapadni mediji pisali su o poznatoj spikerici i nazivali je “vjesnikom” o nuklearnim probama, lansiranju raketa i upozorenja na “zlo sa zapada”.

Njena karijera na sjevernokorejskoj televiziji traje više od 40 godina.