Published On: Uto, ožu 26th, 2013

Sjeverna tribina koševskog stadiona nosit će ime Vedrana Puljića

Sjeverna tribina stadiona „Asim Ferhatović Hase“, na kojoj su smješteni najvatreniji navijači FK Sarajevo, nosit će ima ubijenog navijača sarajevskog kluba Vedrana Puljića.
Fudbalski Klub Sarajevo će službeno, od XIX kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine 2012/13, u svim svojim komunikacijskim  kanalima, sjevernu tribinu Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase” – Koševo nazivati „Tribina Sjever – Vedran Puljić” u spomen na ubijenog navijača FK Sarajevo.
„Ovim želimo da odati počast momku koji je svoj život dao za FK Sarajevo, (nije jasno što se ovdje želi reći budući da je Puljić poginuo na ulici, tijekom huliganskih napada na civilne objekte u Širokom Brijegu)  a čiji ubojca se i nakon tri i po godine i dalje nalazi na slobodi, što je nedopustivo”, izjavio je generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović, prenosi fcsarajevo.ba.
Vedran Puljić ubijen je pucnjem iz vatrenog oružja, 4. listopada 2009. godine u Širokom Brijegu, pred najavljeni početak premijerligaške utakmice između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo. Do danas za njegovo ubistvo, kao i ranjavanje još nekoliko osoba u ovom incidentu, nitko nije odgovarao.
federalna.ba