Published On: Uto, srp 9th, 2019

Sjednica Vlade FBiH u petak, Novalić obećao rješenje za Aluminiji. Ali kako preživjeti do petka?

Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić razgovarali su za radnicima Aluminija koji prosvjeduju zbog najave gašenja tvornice.

Bešlić je otkrio kako je jutros razgovarao sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem koji mu je rekao kako će Vlada FBiH u petak na sjednici konačno riješiti pitanje Aluminija.

Ostaje nejasno kako će problemi posrnulog giganta biti rješeni u petak kada tvornica ima struje svega još nekoliko sati.

Nakon razgovora sa Hercegom i Bešlić radnici su odlučili kako za sada neće ići prema Mostaru, odnosno, pred institucije. Iako je posjet Hercega i Bešlića donekle smirio situaciju, ostaje činjenica kako među radnicima vlada velika nervoza i nezadovoljstvo, te kako je malo potrebno da bi situacija eskalirala.

Ranije je predsjednik Neovisnog sindikata radnika Aluminija Romeo Biokšić rekao kako su radnici spremni doći pred zgradu Vlade FBiH u Mostaru, ali i još neke institucije. Čeka se informacija o nastavku rada Aluminija. Svaki drugi scenariji značio bi kaos za Mostar i šire, prenosi ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare