Published On: Sri, stu 3rd, 2021

Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o situaciji u BiH bit će održana danas

Sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) o situaciji u Bosni i Hercegovini bit će održana danas.

Sjednica bi trebala početi u 21 sat, objavljeno je na stranici Vijeća sigurnosti.

Mediji prenose da je nakon višednevne debate u Vijeću sigurnosti usuglašena rezolucija prema kojoj visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt neće govoriti pred Vijećem o situaciji u BiH, a OHR neće biti spomenut u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH, koji ističe u petak, 5. studenog.

Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o situaciji u BiH prvobitno je bila najavljena za jučer, ali je odgođena, prenosi Avaz.

Podsjećamo, britanski “Guardian”, koji je imao uvid u izvješće visokog predstavnika, objavio je jučer kako je Christian Schmidt predložio pojačanje međunarodnih mirovnih snaga u BiH ukoliko, kako ih naziva, “srpski separatisti” izvrše prijetnju povlačenjem iz Oružanih snaga i stvore vlastitu vojsku.

U sklopu rasprave o Bosni i Hercegovini, Vijeće sigurnosti UN-a će također glasati o obnovi mandata misije EUFOR-a u BiH./HMS

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Kleme
Kleme
26 dana prije

Muslimani i sateliti Mesic&Kosor su izmislili strah od tzv.Ruskog iticaja na balkan tzv. Geopoliticka igra u kojem je cilj Hrvate svest na TAMPON ZONU prodaju u tzv.Bosanstvo-gradjanstvo u toboze nekom strahu od Rusije.

Prave Kalajevo-osmanlijsku republiku u odbrani Europe od tzvRusa i tzv.velike srbije.
To im dobro ide koriste medije BBC,Spanjolske, Austrijske iNjemacke kuce..

Dunja
Dunja
26 dana prije

Šmit se definitivno deklarisao I pokazao na čijoj je strani. Vidi se da mu Bakir diktira šta da radi. Hoće više stranih vojnika da ih pošalje u Brčko i na granicu sa Srbijom. Tačno ono što Bakir inicira.

Dunja
Dunja
26 dana prije

A sa UN – nešto se tu dešava. Ako je US i popustio Rusima, to nije besplatno. Rusi za to nečim moraju platiti. Čime? Gdje? Kako? Vidjećemo.