Published On: Wed, Nov 13th, 2013

Sjednica Federalnog parlamenta: Frcale iskre između SBB-ovaca i SDP-ovaca

Između zastupničkih klubova SBB-a BiH i SDP-a BiH došlo je do verbalnih ‘iskri’ na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, nakon što je SBB-ov najmlađi zastupnik Mirza Ustamujić ustvrdio da pojedini SDP-ovi kadrovi na vlasti čine kriminal i kao primjer za to naveo bivšeg  premijera ZDŽ-a Fikreta Plevljaka.

Po Ustamujićevim navodima, Plevljak je svojevremeno pokušao ishoditi ugovor o isporuci opreme za Županijsku bolnicu u Zenici, odnosno kredit od 14,5 milijuna eura iako je ponuđačeva zadnja cijena bila 12,7 milijuna.

SDP-ovci su optužili predsjedavajućeg Zastupničkog doma Fehima Škaljića, inače Ustamujićevog stranačkog kolegu, da je prekršio poslovnik, dozvolivši ovaj istup iako se nije ticao dnevnog reda.

Slaviša Šućur iz SDP-a u tom je trenutku napustio zasjedanje, a prethodno je izjavio da je ovim učinjen presedan, dok je Mahmut Alagić, također iz SDP-a, kazao između ostalog da je predsjedavajući dozvolio da najmlađi zastupnik “drži predavanja”.

Potom je Aida Čikić, Ustamujićeva stranačka kolegica, rekla da je najmlađi SDP-ov poslanik, ujedno šef poslaničkog kluba Jasenko Selimović, nanio više štete vlastitoj stranci nego bilo koji politički protivnik.

Pozvala je Selimovića da se vrati svom “časnom zanimanju”, veterinarstvu, jer će tu njegovi pacijenti “ostati gluhi i nijemi na njegove pogreške, a mi zastupnici nećemo”, kako je rekla.

Šef SDP-ovog kluba Selimović je nešto kasnije novinarima kazao da Ustamujić treba proslijediti tužiteljstvu dokaze, ako ih ima, o kriminalnim radnjama nekadašnjeg premijera Zeničko-dobojske županije, ali i postavio pitanje – zašto se u Parlamentu vrši opstrukcija i ne dozvoljava daljnja procedura seta antikorupcijskih zakona, koje je utvrdila Vlada, a predsjedavajući Fehim Škaljić ih drži u ladici.

Pozvao je kolege zast

 

upnike iz svih parlamentarnih stranaka na održavanje posebne sjednice Zastupničkog doma koja će biti posvećena isključivo antikorupcijskom setu propisa.

Za navode zastupnice Aide Čikić (SBB) o njemu, kratko je izjavio: “Ne gledam što, već tko o meni govori”.

(vecernji.ba)