Published On: Pet, lis 2nd, 2015

Sjeća li se netko je li Karamarko ikada rekao jednu lošu riječ o politici Stjepana Mesića?


 
Mesić, “veliki prijatelj Bosne i Hercegovine” je danas u Tuzli. U opljačkanoj Tuzli koja je gladna od politike sarajevskog centralizma. Onog centralizma kojeg podržava glavna faca Tuzle. Jasmin Imamović.  Mesićev prijatelj kojim se Mesić hvali.
Tamo je Mesić primio nagradu za počasnog građanina Tuzle. Počast je to koju Imamović (SDP) dodjeljuje Mesiću kao znak zahvalnosti zbog doprinosa i  podrške najbrojnijem i najbolje organiziranom nacionalizmu u BIH, te zbog podrške projektima Alijanse, Platforme, tenkovskog upada u banke i generalno dvodesetljenu majorizaciju nad Hrvatima u BIH.
Inače još uvijek niti “državotvorni” HDZ RH niti ijedan građanin RH nije tužio Mesića za kazneno djelo velizdaje zemlje. On je kao predsjednik RH , prema Zakonu i Ustavu, bio dužan štititi prava državljana RH van RH a ne pljeskati kršenju tih prava ili javno podupirati takve projekte.
Potporom takvim projektima, opet,  znatno je doprinio nestabilnosti i nazadovanju BIH.
Jezik šovinizma koji je graničio sa fašizmom prema jednom dijelu vlastitog naroda službeni je jezik Mesićevih kampanja na kojem je dva puta dobio izbore. Nitko nikada nije radio analizu koliko su neugodnosti i diskriminacije Hrvati iz BIH u doba Mesićevog šovinizma doživjeli u Hrvatskoj. Mesić je otac autorasizma. Nikada prije njega nije se u svijetu pojavio političar koji je propagirao rasizam prema jednom dijelu vlastitog naroda.
Bilo je to vrijeme kada je Karamarko bio član njegovog užeg stožera, kasnije član njegova ureda, preko njega, i na njegovu preporuku ubačen u Vladu Ive Sanadera, gdje je s pozicije ministra policije obrađivao Sanadera, da bi nakon uhićenja Sanadera preuzeo HDZ.
Od tada do danas Karamarko nikada nije rekao niti jednu lošu riječ o Mesiću, a Kosorica koja je izbačena iz HDZ-a eutanizirana je funkcijom u jednom institutu u kojem opet skupa s Mesićem jede riblje paštete. Pametnome dosta tko je vukao poteze u HDZ-u.
U svakom slučaju Mesić je jako doprinio nazadovanju BIH, pogoršanju odnosa među narodima u BIH. Trebalo bi od njega stoga tražiti da potpiše izjavu kako neka nova knjiga, recimo  “Kako sam rušio Bosnu” neće imati više varijacija naslova nego samo jedan budući da je naslov knjizi koju je svojedobno objavio “Kako sam rušio Jugoslaviju, promijenio  u “Kako su rušili Jugoslaviju”.
Naime zaključeno je kako ovaj vremešni recitator ustaških popevki iz Sidney-a , tipini hrvatski nacionalist i druga Tuđmanova ruka 90-ih koja je cijelo vrijeme bila uz Tuđmana u vrijeme hrvatskobošnjačkog sukoba, nikako ne može biti idol jugonostalgičara koji danas kroje medijsku sliku Hrvatske i BIH. Pogotovo ako će se hvaliti knjigom “Kako sam rušio Jugoslaviju”.
Elem, sada kada je Sanader izišao bit će zanimljivo vidjeti hoće li Karamarko nazad pod Mesićev stol, ili će ostati u HDZ-u. Da će konačno jednom iskritizirati  Mesića ili prema BIH voditi drugačiju politiku od Mesićeve teško.On je njegov bio i ostao.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare