SJAJNA PRILIKA ZA FACE TV DA NAPAKUJE DODIKU: Ženu iz Laktaša obitelj 17 godina držala u zatočeništvu, bila je neuhranjena, u besvjesnom stanju, s ranama po cijelom tijelu

Policijska uprava Banja Luka pokrenula je istragu o slučaju zapuštanja žene iz okolice Laktaša, stare oko 40 godina, koja je u dosta lošem psiho-fizičkom stanju primljena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Žena, koju su navodno članovi njene obitelji godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. rujna ove godine nakon što je obitelj pozvala Hitnu pomoć, jer se praktično nalazila na samrti, prenosi ATV.

Liječnici su je zatekli neuhranjenu, u besvjesnom stanju, s ranama po cijelom tijelu.

“Liječnici su govorili da nikada ništa slično u životu nisu vidjeli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču nego na kosu. Bila je potpuno zapuštena, zbog čega je sve prijavljeno u Policijsku stanicu Laktaši. Policija je postupila po prijavi, a liječnici su se izjasnili da ona na tijelu ima višestruke ozlijede od ležanja, odnosno dekubituse. Radilo se o dekubitalnim ozlijedama do kosti. Druge ozlijede nisu mogli potvrditi, kaže izvor blizak istrazi.

Dodaje da je policija o svemu obavijestila dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci. Policiji je naloženo da im se dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, odnosno da se uzmu izjave od članova obitelji i da se, uz liječničke nalaze, dostave tužiteljstvu kako bi se utvrdilo ima li u cijelom slučaju elemenata nekog krivičnog djela.

“Jedan od braće policiji je izjavio da njegova sestra od 2006. godine nije izlazila iz kuće. Dakle punih 17 godina… Također je naveo da se za to vrijeme obitelj nikome nije obraćala za pomoć. Ni liječnicima, ni nadležnom Centru za socijalni rad, niti bilo kojoj instituciji”, otkrio je izvor ATV-a.

Dodao je da ona uopće nema osobne dokumente. Navodno je završila samo osnovnu školu i živjela je u domaćinstvu s majkom i dva brata. Zasada nije poznato hoće li protiv njih biti pokrenut bilo kakav postupak, zbog zapuštanja, nepružanja pomoći, te sumnje da su je svjesno skrivali od javnosti i praktično držali u zatočeništvu./HMS/