Published On: Sri, stu 3rd, 2021

Sjajna Lana Pudar u finalu Europskog prvenstva

Još jedan sjajan nastup mlade Lane Pudar. U polufinalu utrke na 200 metara, Lana je ostvarila treće vrijeme u svojoj, prvoj skupini pa će sutra nastupiti u finalu Europskog prvenstva u Kazanju. Lana je nakon prvih 50 metara držala drugo mjesto s 28.14, dosta dobro je pratila Ilariju Bianchi iz Italije.

Istu situaciju smo imali u bazenu poslije 100 metara, na okretu je Lana imala vrijeme 1:00.40, nešto slabije u odnosu na i dalje prvu Bianchi 1:00.09. Na polovini utrke se situacija malo počela mijenjati, u borbu za treće mjesto se uključila Zsuzsanna Jakabos, Mađarica koja je na okretu na 150 pobjegla Lani za sedam stotinki.

Međutim u finišu je manirom iskusne plivačice, Lana pretekla Jakabos, pa je kao treća dotakla ivicu bazena sa 2:07.10. Ukupno gledajući Lana Pudar je imala četvrto vrijeme kvalifikacija, iza sebe je ostavila Alessiju Polieri, Turkinju Uestundag, Jakabos, sve redom daleko iskusnije plivačice. Za pobjednicom Helena Rosendahl Bach iz Danske je zaostala 98 stotinki dok je Ilarija Bianchi kao druga isplivala vrijeme 2:06.86. Finale na 200 leptir je na rasporedu sutra.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
bravo!
bravo!
1 godina prije

Napokon neko ko se bori za svoju domovinu.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
1 godina prije

Lijepo