Published On: Čet, pro 13th, 2018

Šišić – Čovjek koji je dizao sport u Mostaru

Komemorativni skup posvećen Hasanu Šišiću, dugogodišnjem predsjedniku Sportskog saveza grada Mostara, koji je nakon teške bolesti preminuo 11. prosinca u 80. godini, održan je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Komemorativna sjednica povodom smrti predsjednika Sportskog saveza Mostara Hasana Šišića

Komemoraciji su uz članove obitelji, nazočili njegove kolege i prijatelji te istaknuti pojedinci iz javnog života.

O Šišiću kao čovjeku, radniku i kolegi svi koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale.

Smatra se i jednim od najzaslužnijih za napredak sporta u Mostaru u poratnim godinama. Cijeni se i to što je od početka do kraja jednako brinuo za sve sportske kolektive i pojedince.

Foto: Bljesak.info / Komemorativna sjednica povodom smrti predsjednika Sportskog saveza Mostara Hasana Šišića

Savez kojeg je vodio vjerovatno je bio jedini segment ove lokalne zajednice u kojem se nisu mogle vidjeti podjele s kojima se ovaj grad borio i bori.

Foto: Bljesak.info / Komemorativna sjednica povodom smrti predsjednika Sportskog saveza Mostara Hasana Šišića

“Iako smo znali da je teško bolestan, vijest o odlasku dobrog duha Sportskog saveza Grada Mostara, našeg Hase, izazvala je nevjericu.

Šišić je bio jedan od istaknutih ljubitelja i promotora sporta našeg Mostara i Hercegovine. Tijekom svog bogatog životnog i radnog vijeka, iza sebe je ostavio mnogo toga s čime se njegova obitelji može ponositi i na čemu mu možemo biti zahvalni”, kazao je u Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara opraštajući se od Šišića.

Sportski život Mostara, posebno nakon ratnih događanja, nastavlja, bez Hasana Šišića, optimizma i energije kojom je zračio, bio bi siromašniji i uvelike skromniji.

Foto: Bljesak.info / Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara

“Kada je sport i sportaši u pitanju, posebno mladost ovog grada, bio je angažiran i sve što je radio bilo je puno ljubavi i energije. Sport, dobrobit i briga za sportiste, bili su ne samo njegov profesionalni poziv, nego jednostavno njegov život i hedonizam. Sve je želio promijeniti na bolje. Želio je svima dobro, i stoga je bio poštovan i jednako voljen i uvažavan u cijelom gradu. Do kraja je ostao vjeran i privržen sportu. Ne znamo je li sport u Mostaru izgubio najboljeg radnika ali sigurno znam da je izgubio velikog zagovornika sporta i borca za sport. Ostaje nam da čuvamo njegov lik i djelo”, poručio je Ćorić, dok je pokušao savladati suze koje su navirale.

Ćorić se obratio umjesto gradonačelnika Mostar koji je zbog zdravstvenih problema bio spriječen da dođe. Emotivni su jako bili i ostali opraštajući govori. Sahrana je održana na gradskom groblju Sutina u 14 sati, prenosi bljesak.info

Foto: Bljesak.info / Pogreb Hasana Šišića na gradskom groblju Sutina

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare