Published On: Uto, stu 21st, 2017
#3rd |

Širokobriježanin osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva

Optuženiku je stavljeno na teret da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika za istu, te 1.480 komada streljiva. 

Veljko Mikulić (52) iz mjesta Kočerin, Široki Brijeg, na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca zbog ubojstva u pokušaju i nedopuštenog držanja oružja.

Za kazneno djelo ”Ubojstvo u pokušaju” sud je optuženom Mikuliću utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a za kazneno djelo Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca.

“Optužnicom Županijskog tužiteljstva ŽZH optuženom Veljku Mikuliću stavljeno je na teret da je dana 22.6.2017. godine u mjestu Kočerin-Privalj, Široki Brijeg, u bitno smanjeno ubrojivom stanju zbog teškog stupnja pijanstva, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Optuženi se tereti da se u improviziranom ugostiteljskom objektu-šatoru najprije verbalno sukobio sa drugim gostima, a zatim i fizički, nakon čega je otišao svojoj obiteljskoj kući odakle je uzeo pištolj i sa istim se vratio do ugostiteljskog objekta. Po izlasku iz vozila optuženi Veljko Mikulić je repetirao pištolj i krenuo prema gostima, pa kad je to vidio oštećeni M.G. i pokušao ga zaustaviti, Mikulić je prema oštećenom ispalio tri hitca od kojih ga je jedan hitac pogodio u desnu nogu i nanio mu prostrijelne rane u predjelu desne natkoljenice”, objasnio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

“Također, optuženiku je stavljeno na teret da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika za istu, te 1.480 komada streljiva, iako je znao da nabavka i držanje automatske puške i streljiva građanima uopće nije dozvoljena”, dodao je Aničić. Županijsko tužiteljstvo ŽZH će nakon analize pismenog otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x