Published On: Sub, lis 21st, 2017
#3rd |

Širokobriješki strukovnjaci kreativnošću obilježili Dane kruha

U petak 20. listopada učenici Srednje strukovne škole Široki Brijeg obilježili su Dane kruha, tradicionalnu manifestaciju koja se kao dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježava svake godine tijekom listopada. U Hercegovini se Dani kruha ove godine slave uz posebno sjećanje na hercegovačkoga velikana fra Didaka Buntića, koji je tijekom 1917. i 1918. godine, u jeku Prvoga svjetskoga rata, skupa s hercegovačkim franjevcima od gladi izbavio oko 17.000 hercegovačke djece.

“Dani kruha su nešto što učenike uvijek iznova veseli i učenici traže da se to svake godine organizira. Srednja strukovna škola Široki Brijeg Dane kruha obilježava osmu godinu zaredom i to nam je posebno drago”, izjavila je za portal Jabuka.tv Ljerka Naletilić, ravnateljica SSŠ Široki Brijeg.

Dani kruha uvijek su prilika da učenici pokažu svoju kreativnost i pokažu vrijednosti tradicionalnoga života. Tako je bilo i ove godine pa su se na manifestaciji mogli vidjeti ukusni pekarski proizvodi, vješto urešene dekoracije, tradicionalna oruđa i pomagala, odjeća i plesovi – sve ono što Dane kruha vezuje s Hercegovinom.

“Svima nam je drago doživjeti ovo u mjesecu listopadu, kada se i u cijeloj Europi slave Dani kruha, simbola ljudske prehrane koji je i kršćanstvo prihvatilo kao jedan od temeljnih simbola naše vjere. Bitno je da učenici to poštuju i da se u njima razvija svijest o vrijednosti svih vrsta ljudskoga rada”, dodala je Ljerka Naletilić za portal Jabuka.tv.

Kako nam je otkrila ravnateljica ove škole, učenike na rad i kreativnost potiču i vrijedne nagrade koje se nude onima koji se najviše potrude. Pobjedničkom odjelu tako će ove godine nagrada biti jednodnevni izlet u Zadar, a nagrade za drugo i treće mjesto će biti nešto “slobodnih sati” – odličan motiv za gotovo svakoga srednjoškolca.

(www.jabuka.tv)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x