Published On: Sri, ruj 5th, 2018

ŠIROKI BRIJEG: U tijeku radovi na izgradnji parka u Borku

Na lokalitetu Sajmište u Širokom Brijegu u tijeku su radovi na izgradnji istoimenog parka, a trenutno se radi na postavljanju električnih instalacija, rubnika, završne pripreme terena, potporni zidova, parkirališta i dječjeg igrališta.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a vrijednost radova iznosi 529.403 konvertibilne marke.

Radovi se izvode u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – Adriatic Canyoning, koji se financira kroz financijski sporazumu za Interreg-IPA trilateralni Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014-2020.

Ugovor za infrastrukturne radove na lokalitetima park Sajmište i kanjona Borak potpisan je u lipnju ove godine, a potpisali su ih gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i direktor poduzeća A3 Josip Kožul, uime izvođača radova.

Infrastrukturni radovi obuhvaćaju rekonstrukciju parka “Sajmište”, gdje je planirana rekonstrukcija parka, instalacija sustava za navodnjavanje i kanalizaciju, postavljanje rasvjete, nabavka parkovne opreme, dječje igralište, rekonstrukciju ulice od parka prema restoranu Borak i priprema brdskih šetnica kroz kanjon Borka.

Završetak projekta planiran je za kraj 2019. godine./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare