Published On: Sub, ruj 7th, 2013

SIRIJA: Hamneijev savjetnik prijeti Obaminoj kćerki

Alireza Forghani, savjetnik iranskog duhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija (Khamenei), na svom blogu je objavio prijeteću poruku upućenu američkom predsjedniku Baracku Obami i njegovoj porodici.

 

“U slučaju američkog napada na Siriju za 21 sat širom svijeta bit će kidnapovani rođaci i djeca američkih ministara, ambasadori i visoki oficiri, a još za narednih 18 sati, javnosti će biti prikazan video materijal njihovih amputiranih udova i bit će poslat Vladi SAD”, rekao je Forghani.

U verziji na farsi jeziku, on još otvorenije govori da će jednu od Obaminih kćerki oteti jedan njen tjelohranitelj i silovati.

“Obama, ako ti slučajno napadneš Siriju, ti ćeš pasti u pakao i svi ljudi u svijetu će shvatiti da, u stvari, vi sami zaslužujete napade i nasilje. Zato molim, napadaj”, napisao je Forghani.

Slično je već urađeno kada je prikazan snimak na kome se vidi kako nepoznata lica muče Williama Bakleya, operativca Centralne obavještajne agencije, koji je otet u Bejrutu 1984. godine, a kasnije ubijen u zatvoru Hezbolaha po nalogu Irana.

Taj video snimak na kome je prikazano “užasno, barbarsko i srednjovjekovno mučenje” Bakleya ostavljen je ispred američke Ambasade u Atini.

Šokirajuće izjave i prijetnje nasiljem Obaminoj porodici zvuče kao pozadina informacija koje dolaze od američkih obavještajnih službi. Te službe presrele su naloge koji stižu iz Irana do iračkih militanata, koji planiraju napade na američke pozicije u Bagdadu u slučaju operacije protiv Sirije, objavio je list “Daily coler”.

State Department pozvao je građane SAD da se uzdrže od putovanja u Irak.