Published On: Čet, svi 19th, 2022

SIPA pretresa kuću direktora Bosnalijeka, u Sarajevu priveden i profesor Mehmed Jahić

U okviru jutrošnje akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Konjicu vrše se pretresi kuće direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića.

Riječ je o, kako SIPA tvrdi pretresima zbog sumnje na kaznena djela zloupotrebe položaja i djela koje je okarakterizirano kao povlaštene informacije.

U okviru iste akcije u Sarajevu je priveden i profesor s Ekonomskog fakulteta Mehmed Jahić, a predmet istrage su i neki njegovi članovi obitelji.

Radi se o akciji koja se odnosi na kompaniju Bosnalijek, zbog čega je SIPA već ranije privodila direktora Uzunovića i u okviru čega traje istraga, prenosi Klix.

Detalji o konkretnim sumnjama na zloupotrebu položaja bit će poznati naknadno, a ranije je suština problema bila izvlačenje novca i kupovanje dionica.

Akcija se provodi po nalogu općinskog i županijskog suda u Sarajevu, pod nadzorom Tužiteljstvom KS. Akcija se provodi u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), Federalnom upravom policije (FUP), MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ne khontam zašto ovakav način privođenja. Lisice da, ali ovaj nagib uhapšenoga ne razumim. Je li to neko pravilo propisalo ili…

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Skupa s njim je trebalo privest i klan Izetbegovic .Jer svi znaju u kakvim su partnerskim odnosima.I da bez odobrenja SDA i izetbegovica ne bi mogao nista radit.Ovo je samo mazanje ociju narodi.Nece se nista desit pojeo vuk magare

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Normalni
1 mjesec prije

Njih će kazniti na izborima. Sprema se novi boss blok- svi u bloku osim sda. Konačan rezultat za sda, fijasko.