Published On: Pon, kol 19th, 2019

SIPA: O prijetnjama Dodiku obaviješteno Tužiteljstvo BiH

Iz Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH danas je rečeno Srni da su poduzeli potrebne mjere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi s prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o poduzetim mjerama obavijestila Tužiteljstvo BiH.

Iz SIPA-e podsjećaju da su 30. srpnja primili informaciju MUP-a Republike Srpske kojom su obaviješteni o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem koji je upućen članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku od NN lica pod pseudonimom “Romanija”, nakon čega su poduzete potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica o ovoj informaciji.

“O svim poduzetim mjerama i radnjama policijskih službenika u vezi sa ovim, SIPA je 1. kolovoza obavijestila Tužiteljstvo BiH”, navodi se u odgovoru SIPA-e na pitanje Srne u kojoj je fazi istraga o prijetnjama smrću koje su 23. srpnja, posredstvom portala BN televizije, upućene srpskom članu Predsjedništva.

Iz SIPA-e dodaju da nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, ali da, radi zaštite poduzetih i planiranih mjera i radnji, ne mogu otkriti više detalja.

MUP Republike Srpske je odmah poduzeo mjere nakon što su 23. srpnja na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestio i SIPA-u, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija” sljedećeg sadržaja: “Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku, ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno tko je autor komentara.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare