Published On: Pet, tra 26th, 2013

NIJE STIGAO PROGUTATI CIJANID: Umirovljeni podoficir JNA inicijala Ž.B. uhićen u Mostaru (VIDEO)


Umirovljeni podoficir JNA inicijala Ž.B. uhićen je danas po sunčanom i lijepom vremenu u stolnom gradu Mostaru. Uhićenje  je navodno uslijedilo zbog optužbi primanja mita za pomilovanja koja je činio uzurpirajući ionako uzurpiranu funkciju predsjednika FBIH na koju je došao uz pomoć američkog veleposlanika Moona i stranog namjesnika za BIH Inzka. Koliki postotak mita je išao Moonu i Inzku  nije objavljeno. Patrick Moon i Valentin Inzko za sada nisu uhićeni no indikativno je da je iz State Departmenta baš danas procurila namjera  hitnog povlačenja Moona iz BIH.
Reporter FTV-a Goran Karanović javio je kako je u zgradu Vlade Federacije u Mostaru stigla je i hitna pomoć gdje SIPA pretresa kancelariju predsjednika Federacije BiH.
Reporter TV1 objavio je snimku JNA podoficira  Ž.B. u trenutku izvođenja iz kancelarije na kojoj se vidi kako dotični plače kao malo dijete.
Mediji u Regionu javljaju da je Ž.B. uhićen i prema međunarodnoj tjeralici, zbog navodnog rušenja 200 aviona JNA, kada je pored njih rušio i civilne avione JAT-a budući da niej primjećivao razliku.
 
U tijeku je akcija i na području Širokog Brijega gdje su navodno, predmet obrade poštene hrvatske  tvrtke iz vlasništva još poštenije porodice Ivanković – Lijanović, odnosno porodice zamjenika premijera Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića koji za sebe tvrdi da je premijer. I tamo je plač, vriska, košmar. Jerko Lijanović je u kratkoj izjavi za medije tek rekao da je ovo najava otvorenog rata uvoznog lobija i  države protiv domaće proizvodnje.

I ostali mediji u BIH javljaju da je prije nekoliko minuta u  akciji SIPA-e uhićen nelegalni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. Uhićenje se dogodilo u Sarajevo, a trenutačno se pripadnici SIPA-e nalaze u zgradi Predsjedništva BiH gdje je pravi tulum. Također, pretres se obavlja i u zgradi federalne Vlade u Mostaru na dva flora.

Službena informacija glasi ovako:

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 26.4.2013.godine, pristupili su realizaciji tri operativne akcije na širem području Bosne i Hercegovine. Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva „Memory“, „Patriot“ i „Pravda“. Navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e BiH, MUP-a RS, MUP-a KS, MUP-a HNK i MUP-a SBK.
Operativnim akcijama obuhvaćeno je više desetina osoba, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije- podmićivanje i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (KZ FBiH), te neovlaštenim prometom opojnim drogama i organiziranim kriminalom (KZ BIH). Pretresi su u toku na većem broju lokacija na širem području BiH.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pristupili su realizaciji tri operativne akcije na širem području Bosne i Hercegovine. Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva „Memory“, „Patriot“ i „Pravda“.
Navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e BiH, MUP-a RS, MUP-a SŽ, MUP-a HNŽ i MUP-a SBŽ. Operativnim akcijama obuhvaćeno je više desetaka osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela iz oblasti korupcije – podmićivanje i kaznenih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (KZ FBiH) te neovlaštenog prometa opojnim drogama i organiziranim kriminalom (KZ BIH). Pretresi su u tijeku na većem broju lokacija na širem području BiH.

 Bolja Budimirova polovica, Pepi od Maraske, još uvijek nije dao nikakav komentar vezano uz ovo uhićenje iako informacije govore da je Budimir uhićen zbog pritiska na direktora Razvojne banke Džaferovića da na Pepijev račun prebaci koje milijunče. U partiji Pravde i progresa nisu bili raspoloženi za komentar. Željko Asić je samo rekao da će nam se napiti krvi ako mu postavimo još jedno pitanje. Portali koje je Ž.B. direktno financirao iz proračuna FBIH preko bajrmaskih i uskršnjih čestitki –  jadno.ba, zlotvoreno.ba i neznazase.ba o ovom događaju za sada ne izvješćuju.
 

Poskok čestita SIPIĆIMA  što su konačno pronašli  na našim računalima folder “Bubumir”.
Napominjemo da na disku D, imate foldere “Hypo” i “Jurisic” i “afera Reket”.
Pusa i ugodan ostatak dana.

poskok.info