Published On: Sri, pro 1st, 2021

SIPA istražuje gradonačelnika Zenice – Neki mediji objavili da je uhićen – On poručuje da mu je “montirala kriminalna SDA” – Tužiteljstvo: Kasumović je u bijegu

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) od jutros provodi akciju na području Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) točnije Zenice. Iz SIPA-e je potvrđeno za Avaz da je akcija u tijeku. Pripadnici SIPA-e već mjesecima istražuju gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegove suradnike. Pojedini mediji su naveli da je Kasumović uhićen, no to je demantiralo Tužiteljstvo ZDŽ-a navodeći da je on u bijegu.

Pripadnici SIPA-e već mjesecima istražuju gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegove suradnike, koji jutros nije pronađen na adresi stanovanja.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, postupajući po naredbama Županijskog suda u Zenici i Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, privremeno su oduzeli u kolovozu ove godine dokumentaciju u Gradskoj upravi Grada Zenica, Zenicatrans – prijevoz putnika d.d. u stečaju i Računovodstvo d.o.o. u Zenici. Tada su postupali u skladu s naredbom Županijskog suda u Zenici.

Oglasio se i gradonačelnik Kasumović

“Poštovani sugrađani, dragi prijatelji,

ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužiteljstva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužitelja i novinara na čije sam Vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao.

Da se radi o politički montiranom procesu jasno je obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužiteljstva ZDŽ, suda i MUP-a i ako istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tijekom svoga gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici, vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u Zeničko-dobojskoj županiji.

Ovo sam napisao jer sam znao što SDA priprema. Cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora kada su SDA novinari putem javnih servisa, lokalnih portala i službenih SDA – lažnih Facebook profila koje vode plaćenici i dobro instruirani botovi, plasirali informacije da ću biti uhićen. Uostalom, gubitnici izbora, predsjednik Županijskog odbora SDA Miralem Galijašević koji nikada nije odgovarao za milijune pokradene od radnika Krivaje i drugih poduzeća i od građana do nogu potučeni primorani kandidat SDA za gradonačelnika Nezir Pivić pred svjedocima su svome stranačkom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću dali obećanje da neće izgubiti i Zeničko-dobojsku županiju i „da će me uhititi, da oni jedino to mogu srediti i da ih zbog toga ne smjenjuje s pozicija“.

Nema dileme

Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni službenici u BiH, ja Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja s njihovih afera „Diploma“, „Respiratori“… kao i poteza kriminalne županijske Vlade.

SDA je nastala kao politička stranka s ciljem da štiti BiH i bošnjački narod, a izrodila se u najvećeg državnog i bošnjačkog neprijatelja, koji proganja sve koji nisu članovi te stranke, pa čak i ratne vojne invalide i „Zlatne ljiljane“.

Dragi prijatelji, nemojte da Vas zavaraju „svjetla plaćenih kamermana i korumpiranih novinara“. Nema dileme, svoju sam hrabrost, pamet i moralnu veličinu pokazao i dokazao kada je najviše trebalo, potpuno sam nevin u slučaju „Zenicatransa“, kao i u svakom drugom kojeg su mi pokušali montirati.

Uskoro se vidimo! Smrt fašizmu – sloboda narodu”, poručuje se u Kasumovićevoj objavi na njegovoj Facebook stranici.

Tužiteljstvo: Kasumović u bijegu

Tužiteljstvo ZDŽ-a reagiralo je na ovu obajvu demantiravši da je Kasumović uhićen. Ovo je za agenciju FENA potvrdila glasnogovornica tog tužiteljstva Asmira Redžić. ”Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjegu”, stoji u tom priopćenju.

U drugom priopćenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo spomenuto tužiteljstvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Županijskog tužiteljstva ZDŽ i Županijskog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena kaznena djela Organizirani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa kaznenim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjeritelja iz člana 246. KZ FBiH”.

”Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata s rezultatima provedene akcije”, ističu iz Tužiteljstva ZDŽ.

/Republikainfo.com/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Chara
Chara
1 godina prije

Trokutistan. Sda. Ma sve je to lopov do lopova.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
1 godina prije

Ovako se desi svakome ko se suprostavi SDA kriminalu i terorizmu. Zenica se suprostavila SDA i ovo je rezultat. Zenica je praslika cijele BiH šta će se desiti ako popustimo ovim teroristima.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Još nešto. Ovi SDA bagra nikada ne halali Bošnjacima koji ne razmišljaju kao oni. Nema većeg grijeha po njihovom svjetonazoru koji Bošnjak može počiniti nego da se ne slaže i pri tom još suprostavlja ,,Mein Kampf”-u Alije Izetbegovića, počivao u nemiru.

DžaferPatrijot
DžaferPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Kad pogledaš unazad tri godine, što se sve vezuje za njih, strava.

Duno
Duno
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Kad ovako svojima rade, šta bi tek nama.

Duno
Duno
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Da bog da mu zemlja kosti izbacila. Mufljuz glupi.

Blanka
Blanka
1 godina prije

GraDZansko SDA pravo 🙂 Kadija te tuzi, kadija ti sudi 🙂