Published On: Ned, lis 23rd, 2016

SIP završio ponovno brojanje na 52 glasačka mjesta, o Stocu i dalje ni riječi


U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu završeno je ponovno brojanje glasačih listića sa 52 biračka mjesta u 26 izbornih jedinica za lokalne izbore održane 2. listopada.
“Brojanje je završeno, a sada je na Glavnom centru za brojanje da sačini izvještaj o ponovljenom brojanju, koji će se već sutra naći pred članovima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP). Nakon toga bi trebalo uslijediti donošenje odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju rezultata na osnovu pristiglog izvještaja o ponovnom brojanju”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić.
SIP je također odbio veliki broj zahtjeva za ponovnim brojanjem, a nekoliko apelanata je odlučilo svoje žalbe podnijeti Sudu BiH, među kojima je i Ćamil Duraković zbog sumnji u regularnost izbora u Srebrenici.
“Sve zahtjeve za ponovno brojanje koje je SIP odbio apelanti su mogli uputiti Apelacijskom vijeću Suda BiH, nakon čega će SIP moći potvrditi rezultate”, istakla je Pirić.
Iz SIP-a  nisu mogli potvrditi kada će se na dnevnom redu ponovno naći Stolac i rješenje problema neodržavanja izbora u tom gradu.