Published On: Mon, Jul 13th, 2020

SIP uputio pismo Parlamentarnoj skupštini BiH: Nemamo novca

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je u dopisu Parlamentarnoj skupštini BiH navela da ni 66 dana od raspisivanja predstojećih lokalnih izbora u BiH nije osiguran novac za provedbu izbora iako je to bila zakonska obveza.

Prema priopćenju SIP-a, ovaj dopis Parlamentarnoj skupštini BiH je upućen s obzirom na to da će Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu biti predmet razmatranja na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazanoj za 15.07.2020. godine, kao i na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, za koju termin još nije utvrđen, prenosi Fena.

Dopisom je još jednom ukazano da potrebna sredstva za provedbu izbora i osiguranje vršenja ovlasti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine nisu osigurana ni 66 dana nakon raspisivanja Lokalnih izbora 2020. godine, što je bila zakonska obveza institucija Bosne i Hercegovine u skladu sa članom 1.2a stav (6) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Pismo je dostavljeno članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, svim zastupničkim klubovima u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i u sva tri kluba naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.