Published On: Uto, pro 18th, 2018

SIP POD PRITISKOM INZKA IZVRŠIO DRŽAVNI UDAR: Potpuno su izignorirali presudu Ustavnog suda BIH

Hoće li članovi SIP-a završiti na US crnoj listi? Hoće li im biti zamrznuta imovina u SAD-u? Ili će biti kažnjen Inzko?

Naime, oni su ( uz izuzetak dvojice, koji su glasali protiv) postupajući, po odluci Ustavnog suda BIH, odbili poslušato presudu najviše pravne institucije BIH, i poslušali su Inzka.

Valjda u strahu od sankcija i suspenzije. Sjetimo se da je Inzko, neprijatelj Srba i Hrvata u BIH, suspendirao odluku SIP-a iz 2010-e godine.

SIP je tada časno odradio svoj posao kada je presudio da je imenovanje Vlade Zlatka Lagumdžije i način na koji je uveo Ustape i Kriminalce NSRZB u vlast bilo protuustavno. Kako bi pomogao Ustašama i Kriminalcima, Inzko je tada uletio u priču i poništio to rješenje. Fašizam i Kleptomanija zavladali su Federacijom. A Inzko nikada nije platio ceh za potporu tim idejama.

Sada je SIP postupio nečasno.

Ustavni sud je jasno kazao da Domovi naroda nisu domovi kantona, i da Dom naroda mora zrcaliti sliku tog narod, što vjerodostojnije. Potpuno je besmisleno stoga omogućuti da bošnjački kanton Goražde u kojem živi 26 Hrvata daje jednog predstavnika u Dom naroda koliko daje i Posavski kanton. To znači da čovjek u Posavini vrijedi stostruko manje nego u Goraždu.

Kada bi se taj Hrvat u Goraždu u Dom naroda Federacije imenovao, tako da dobije hrvatski legitimitet, a ne da ga imenuju Bošnjaci, onda bi to i imalo smisla. Ovako, SIP je ostavio mogućnost da Bošnjaci i dalje prodiru u tuđe domove naroda, obesmišljavajući njihovo postojanje. Zamislimo da od svih 17 Hrvata svih 17 imenuju Bošnjaci. Koji je onda smisao Doma naroda?

Danas je SIP, pod pritiskom Inzka, uradio državni udar. OHR koji je zadužen da čuva autoritet Ustavnog suda BIH srušio ga je. U tome ima svesrdnu pomoć i US ambasade, koja je, podsjećamo, Dodika stavila na crnu listu upravo zbog rušenja autoriteta Ustavnog suda.

Hoće li Cormackova predoložiti sebe i Inzka za na američku crnu listu? Pošto je danas, SIP, zastrašen od njih dvoje, postupio suprotno Ustavu BIH, našoj državi i srušio Dayton?

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare