Published On: Tue, Nov 12th, 2013

Siočić: Svi mi se smiju, ali sam sada poznat

ŽIVINICE – Publika na tribinama je već slavila gol. Čuo sam huk. A, onda sam htio zakucati loptu u mrežu kako bih naše navijače još više razveselio. No, tu je nastao problem, priča Adin Siočić, nogometaš Mladosti iz Gornjih Živinica, člana Treće lige Tuzlanskog kantona.

“Jako sam zamahnuo nogom i nisam mogao loptu zaustaviti. U tom trenutku loptu je odskočila na neravnom i blatnjavom terenu, nezgodno sam je udario i ona je pogodila prečku”, objasnio je za agenciju Anadolija tvorac jednog od najvećih promašaja svih vremena u povijesti nogometa.

Za samo jedan dan ovaj video je preko kanala YouTube vidjelo skoro 100.000 osoba.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije u Živinicama kaže da ga je promašaj, doslovno, proslavio, mada bi volio da na taj način nije stekao “slavu”. I doista, postao je poznat diljem regije zapadnog Balkana, jer je videozapis njegovog promašaja obišao vodeće internet portale u državama nastalim raspadom nekadašnje SFR Jugoslavije.

“Poslije promašaja bilo je svega. Navijači su poludjeli. Bilo je i psovki. Ma, Bože sačuvaj. Vidjevši šta sam uradio, uhvatio sam se za glavu. Kada sam pogodio prečku s metar, dva od gola krenuo sam da izađem, ali suigrači mi nisu dozvolili da napustim teren. Govorili su mi: ‘Ostani, ostani, hajde svakome se može dogoditi’. I nekako sam sakupio snage da ostanem u igri. Igrao sam, a iskreno više mi se nije igralo. Kako god taj dan i promašaj pamtiću cijeli život. Na kraju, sada sam poznat “, kroz smijeh je pričao simpatični tinejdžer Siočić, naglasivši:” Otkako su brojni portali objavili moj promašaj kada prolazim gradom i kroz školu mnogi gledaju u mene i smiju se. Ono, pokažu prstom ka meni i smješkaju se. A, šta ću? U Bosni je uvijek bila dobra zezancija. Sada je na moj račun, pa neka je malo. ”

Siočić kaže da je vrlo dobar učenik. Nogometni uzor mu je igrač Milana Stefan El Šaravi. Planira studirati, ali i nastaviti igrati nogomet.

“Nadam se da nikada više neću onako promašiti. Život ide dalje. Imam ambicije da napredujem u nogometu. Paralelno planiram i studirati, jer mi je životna želja postati sportskim novinarom”, rekao je Siočić, igrač Mladosti iz Gornjih Živinica, tima koji je u nedjeljnom finalu Kupa općine Živinice pobijedio Omladinac iz Đurđevika rezultatom 2:1, u utakmici koja je trebala biti lokalnog karaktera, a doživjela je međunarodnu slavu.

Siočić je vatreni navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prati sva dešavanja i utakmice bh.. državnog tima. Nada se da će biti jedan od onih koji će se radovati uspjesima ekipe selektora Safeta Sušića i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

“Naši mogu puno toga napraviti u Brazilu. Imamo ekstra tim i nadam se da će nas uveseljavati i idućeg ljeta”, govorio je Siočić za AA.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Siocic-Svi-mi-se-smiju-ali-sam-sada-poznat-217771.html&usg=ALkJrhilPLOpeDitQK6YC-5SpgBs01m6hg#sthash.jWmvuszx.dpuf