Published On: Pon, lis. 15th, 2018

Sinoć sam sanjala Džaferovića

Sinoć sam sanjala Džaferovića. Sjedi u udobnoj VIP loži smještenoj iznad Hotela Sunce i smiješi se blistavo bijelim zubima dok Hamilton prelazi u vodstvo ispred Raikonena.

Odmah do njeg se nalazi Dodik, koji smoren zadnjom pozicijom ruskog vozača Vilijams Mercedesa Sergeja Sirotkina, tipka po glomaznom telefonu i žali se Komšiću zbog nepodnošljive sparine.

Velika nagrada Svitave je u toku, a karte, zahvaljujući ispunjenom obećanju Šefika Džaferovića koji je broj zaposlenih u Bosni i Hercegovini povećao na milijun su rasprodane brzinom svjetlosti.

Zbog vlastite sigurnosti, u službenom automobilu Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji joj je posudio Dodik, budući da je on došao helikopterom, stigla je i Sebija Izetbegović.

Kupila je u ponedjeljak Šanelove naočale kolekcija proljeće/ljeto dvije hiljade dvadeset prva kako bi dokazala bosanskohercegovačkom življu da se prva dama ne postaje, nego rađa. Vidim tamo, s druge strane, dok Alonso u novom Meklarenovom bolidu zaobilazi Pereza koji je pokupio dvije ovce zalutale na stazu, mladi predsjednik Boračkog zadružnog saveza FBiH, mali Sulejmanović, ukupio sajber borce oko sebe jer rat na društvenim mrežama nikada ne prestaje.

Jedan sendvič za tri pohvalna komentara na Kliksu.

Eno i Zahiragića u Ferarijevom boksu, tjera hostese da navuku na sebe zelene tunike, a one u bijelim minijaturnim majicama sa heštegom #notmypresident pale svijeću zapušenom Raikonenovom bolidu.

On je naletio na rupu dole kod Zenita i prevrnuo se. Izgleda da su izvođači radova sfušerili, pa umjesto debljine asfalta od deset centimetara napravili samo četiri.

Komšić već za Aldžaziru optužio Dodika da je namjestio tender kumu koji je pokupio debele pare, a Mile zvao Vučića da reaguje al’ ovaj ni mukajeti, voza se u letećem automobilu kojeg su sastavili negdje kod Kragujevca.

Hamilton prolazi ciljnu ravninu, a gore na bini, svi se guraju da održe govor. Ima ih pedesetak. Eno i rejsa Kavazovića. I Vinko Puljić je doš’o al’ odbija da se pozdravi sa Komšićem, no ovaj se ne obazire na to, budući da je legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu, samo što ga hrvatski narod ne podržava, no to nema veze.

Intonira se bosanskohercegovačka himna. To je prvi put da je moj drugar D, Hercegovac sluša.

Proglašenje pobjednika se odužilo jer je Džaferović pričao o esdeaovskim ekonomskim reformama. Veli kako je esdea zaposlila preko dvjesto hiljada ljudi za šest godina, dok Niko iz Renoa pojašnjava novinarima Kliksa zašto nije uspio da završi utrku.

Nestalo im goriva. Tri marke litar. Nije im’o pojma da nam je tako visok standard.

Eno Dodik se latio mikrofona. Pjeva Hamiltonu: „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“, a Komšić se dočep’o neke hercegovačke loze, traži od organizatora da ga prekinu kako bi on otpjevao: „Ja ti odoh majko Bosnu braniti“.

Osam radnika iz obližnjeg motela se žale što su dva sata protratili na ovakvu glupost, mogli su iću u Čevljanoviće i k’o gospoda uživati, ovako se samo džaba blamiraju pred svijetom.

Hamilton nije dobio pehar.

Za lošu ogranizaciju niko nije odgovoran. Dodik prijeti otcjepljenjem od BiH jer veli kako kvarimo imidž Republike Srpske u svijetu.

Komšić mu veli kako se za ovu državu ima ko boriti.

Džaferović i dalje truća o esdeaovskim reformama. Kliks ne briše uvredljive komentare. Građani Bosne i Hercegovine traže spas kod Angele i psuju pokvarene političare.

Ja sjedim na nekom brdu i čuvam ovce.

Iz sna su me probudile gusle. Kontam rat počeo kad ono samo moj alarm sve sa: „Oj svijetla majska zoro“.

Nadam se da vi sanjate drugačiju Bosnu i Hercegovinu!

K.Hodžić l Facebook

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer