Published On: Pet, kol 27th, 2021

Sina koji je prešao na kršćanstvo poslao u raj….

Susjedi muslimani, šokirani onime što su vidjeli, odveli su ubojicu u policijsku postaju.

Ugandskog mladića, koji se s islama obratio na kršćanstvo, 15. kolovoza ubio je njegov otac jer se nije htio odreći svoje vjere.

Ubojica Kasimu Kawona iz sela Bupalama u okrugu Kibuku je uhićen i nije optužen za hladnokrvno ubojstvo, već ubojstvo iz nehata, jer je, prema tamošnjim tvrdnjama pravnika, sina ubio u afektu i bijesu, što je olakšavajuća okolnost, javili su policijski izvori u ovoj zemlji, a prenio je International Christian Concern (ICC).

Pokojni Tabiruka Tefiiro (20) obratio se na kršćanstvo 2019. Tada ga je otac otjerao od kuće te je on radio u jednom hotelu u glavnom gradu Kampali. Mladićeva majka je nekoliko mjeseci pokušavala pomiriti oca i sina te ga je uspjela nagovoriti da se vrati kući 1. kolovoza kako bi zajedno dočekali Kasimua koji se trebao vratiti do 14. kolovoza.

Nakon njegova povratka upriličeno je obiteljsko okupljanje na kojemu je trebalo doći do pomirenja oca i sina. Međutim, kada je Kasimu pitao Tabiruka je li se na kraju vratio u islam nastali su problemi. Mladić je rekao kako je punoljetan te je “spašen Božjom milošću zbog čega se ne može odreći kršćanske vjere”.

Otac je bio bijesan, ali je mirno otišao iz kuće te, prema svjedočenjima rođaka i susjeda, sutradan došao s nožem i napao svoga sina nanoseći mu nekoliko uboda.

“Slijedio je Tefiira, koji je pobjegao susjedima, i nasilno ušao u njihovu kuću te ga odveo natrag na imanje, gdje ga je svezao i počeo tući motikom pa je mladić izgubio svijest. Potom ga je objesio užetom za vrat”, rekao je jedan od rođaka ističući kako je Kasimu govorio da je ubio svog sina jer je “osramotio islamsku religiju”.

Potom su susjedi muslimani, šokirani onim što su vidjeli, odveli Kawonua u policijsku postaju Bupalama. Ubojica nije pružao otpor.

“Tužni smo zbog brutalne smrti našeg mladog obraćenika koji je sudjelovao na bogoslužjima u našoj crkvi dvije godine”, rekao je neimenovani protestantski pastor telefonskim putem za medije, prenosi nedjelja.ba.

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi čiji ustav i drugi zakoni predviđaju vjersku slobodu, uključujući pravo prelazak iz jedne vjere u drugu. Muslimani čine samo 12% stanovništva ove afričke zemlje s visokom koncentracijom u istočnim područjima zemlje. Katolici (40%) i protestanti (39%) su većina u ovoj državi.

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Eto što muslimani misle o kršćanstvu…ubio i vlastitog sina.
Pametnom dosta.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Tako to ide po islamu. Ubi ko se odrekne. Islam je kult!

KKK
KKK
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

UZP i presudzeni GENOCID U SREBRENICI pametnome dosta…………..PRAVI KRSCANSKI NOSIOCI “EUROPSKIH VREDNOSTI” BRE”….

Ban dabalebad
Ban dabalebad
Šta ti kažeš na ovo?  KKK
1 godina prije

Kaze stovalac sotone

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Što bi babo učinio sinu da je postao tek samo ateist, tj. ne pripadajući
nikakvom vjeronazoru. Je li to apostazija? Konačno, nisu li sve religije
isključive?

mpo
mpo
1 godina prije

To je ta vjera mira.

KKK
KKK
Šta ti kažeš na ovo?  mpo
1 godina prije

UZP…..GENOCID U SREBRENICI………..PRAVE VJERE “MIRA”…..

UBITI – PSA = GRIJEH
UBITI – KATOLIBANA = SEVAP
UBITI – CHETNIKA = RAJ 

Zoki
Zoki
1 godina prije

Otac je samo postupio kako mu njegova vjera islam i muslimanske vjerske knjige nalažu. Dakle radi se o pravom i iskrenom vjerniku muslimanu koji drži do svoje vjere više nego do sina. Muslimanska “sveta” knjiga Kuran je dobra pravna osnova pravnicima da ubojicu oslobode krivnje.

billion
billion
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Ti si strucnjak za islam.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  billion
1 godina prije

Nisam ja stručnjak za islam, nego su to ovi bombaši samoubojice i glavosječe koji se, kako kažu, drže izvornog islama i Kurana. Ja samo konstatiram. Mislim ne treba tu biti nikakav stručnjak da bi zbrojio 2+2.

KKK
KKK
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

UBITI – PSA = GRIJEH
UBITI – KATOLIBANA = SEVAP
UBITI – CHETNIKA = RAJ 

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Nevjerojatno! Ubiti čovjeka radi promjene vjerskog osjećaja i to opravdavati!? I da s takvima gradimo zajedništvo u XXI. stoljeću?