Published On: Čet, sij 16th, 2014

Sin Hanke Paldum pušten nakon saslušanja

SARAJEVO – Mirzad Brkić (29) iz Sarajeva, sin folk pjevačice Hanke Paldum, koji je u utorak popodne izazvao prometnu nezgodu u kojoj su povrijeđene tri pješakinje u sarajevskom naselju Grbavica, danas je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Ovo su nam potvrdili u policiji, objasnivši nam da će Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu protiv njega po kompletiranju predmeta biti dostavljen službeni izvještaj zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Iz sarajevske policije su naveli da je Brkić u utorak bio podvrgnut testu na narkotike, te da mu je u krvi konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

Podsjetimo, na osnovu naredbe dežurnog kantonalnog tužioca Brkić je u utorak uhićen zbog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

U ovom saobraćajnom udesu povrijeđene su A.Ž. (54), IK (52) i M.DŽ. (59). One su nakon udesa prebačene u Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu. Dvije su zadržane na liječenju u bolnici dok je jedna puštena na kućno liječenje.

Biljana Jandrić, portparol KCUS-a, kazala nam je jučer da se povrijeđene oporavljaju, te da njihove ozljede nisu opasne po život.

Mirzad Brkić je sin folk pjevačice Hanke Paldum iz njenog braka s Muradifom Brkićem. U vrijeme nezgode Mirzad Brkić upravljao je vozilom marke nisan.

Policija će nastaviti istragu na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Sin-Hanke-Paldum-pusten-nakon-saslusanja-226543.html&usg=ALkJrhhXUM_brdNhbRx6xl_J4CW4EGAuRg#sthash.PyTmKbUj.dpuf