Published On: Sri, stu 20th, 2019

Sin bivšeg njemačkog predsjednika ubijen zbog osvete za Vijetnamski rat

Osoba koja je jučer u Berlinu usmrtila Fritza von Weizsaeckera, sina bivšeg njemačkog predsjednika Richarda von Weizsaeckera, psihički je bolesna i pati od manije proganjanja, a njemački mediji danas su javili da je ubojstvo osveta za navodnu umiješanost obitelji Von Weizsaecker u Vijetnamski rat.

“Počinitelj je svoje djelo obrazložio činjenicom da je otac ubijenog, bivši njemački predsjednik Richard von Weizsaecker, u šezdesetima bio direktor kemijskog koncerna Boehringer Ingelheim i time odgovoran za to što je ova tvrtka SAD-u prodavala bojne otrove koji su upotrebljavani u Vijetnamskom ratu”, javlja Spiegel Online.

S obzirom na to da Richard von Weizsaecker više nije živ, kao žrtva je izabran njegov sin, liječnik Fritz, objasnio je 57-godišnji počinitelj.

Ubojica poslan u zatvorenu psihijatrijsku kliniku

Nakon ispitivanja muškarac iz savezne pokrajine Porajnje-Falačka je upućen u zatvorenu psihijatrijsku kliniku. On je objasnio kako je preko interneta saznao za predavanje šefa internističkog odjela Fritza von Weizsaeckera u berlinskoj klinici Schlosspark na temu masne jetre te je nakon toga kupio nož, sjeo u vlak i uputio se u Berlin gdje je tijekom predavanja pred petnaestak gledatelja napao Von Weizsaeckera te ga usmrtio ubodima u vrat.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare