Published On: Čet, kol 12th, 2021

Silovao djevojku pa mu zatvor zamijenili radom za opće dobro: Dva sata rada za jedan dan zatvora

Na Splitskom Županijskom sudu 34-godišnji M. M. osuđen je nepravomoćno na godinu dana zatvora za kazneno djelo silovanja pa mu je zatvor zamijenjen radom za opće dobro, i to dva sata rada za jedan dan zatvora.

Njegov prijatelj, koji je bio optužen za pomaganje, oslobođen je jer u tom dijelu iskaza sud nije povjerovao oštećenoj koja je tvrdila da joj je drugookrivljeni držao ruke dok ju je M. M. silovao, piše Dalmatinski portal.

Ovo je već treća nepravomoćna presuda u ovom slučaju. Prvi put su okrivljenici osuđeni 2014. na četiri godine i devet mjeseci, odnosno, tri godine zatvora. Presuda je pala na Vrhovnom sudu. Na novom suđenju 2017. okrivljenici su oslobođeni, no i ta je presuda ukinuta te je predmet vraćen na ponovno suđenje pred drugim sudskim vijećem.

Sada su zatvorsku kaznu zamijenili radom za opće dobro imajući u vidu, kako se navodi, dosadašnju neosuđivanost M. M., uredne osobne i obiteljske prilike, činjenicu da je bio stipendist i sada radi u uglednoj tvrtki te pobude iz kojih je počinio kazneno djelo, kao što su mladenaštvo, nezrelo ponašanje i neprihvaćanje odbijanja.

Podsjetimo, događaj se zbio u ranim jutarnjim satima početkom kolovoza 2012. na magistrali na Makarskoj rivijeri. Djevojku su okrivljenici pokupili na autobusnoj stanici. Ušla je u vozilo kojim je upravljao drugookrivljeni, dok je M. M. bio suvozač.

Nasrnuo je na djevojku, ona tvrdi se branila. Nakon što je drugookrivljenik zaustavio vozilo, M. M. je, navodi se u presudi, izvršio spolni odnošaj. Djevojku su nakon svega ostavili na autobusnoj stanici. Slučaj je prijavila policiji idući dan./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare