Published On: Sri, svi 17th, 2017

“SIGURNOSNI RIZIK” Slovenija zabranila Thompsonov koncert

Do ove odluke je došlo zbog mišljenja sa svih strana, nekih stranaka, udruženja, inicijativa, i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo. Za policiju je problem što su se ulaznice prodavale i u Hrvatskoj i Austriji te su strahovali da bi na nastup mogli doći i neki “radikalni fanovi” iz susjedstva.

– Thompsona bi mogli doći slušati njegovi obožavatelji iz Hrvatske. Neki od njih su radikalni, a mi nemamo nikakvih drugih informacija o njima pa to za nas može biti sigurnosni rizik, kažu u policiji.

Također, rekli su i da se plaše prosvjeda protiv koncerta te eventualnog sukoba između dvije strane. Inače, sve ulaznice su bile rasprodane. Stranke Fronta za Maribor i TRS u ponedjeljak su u zajedničkoj izjavi pozvali organizatore subotnjeg koncerta da ga otkažu zbog toga što smatraju da u Mariboru nema prostora za govore mržnje.

– Umjetnikovi koncerti ispunjeni su uglavnom proustaškom ideologijom i ikonografijom umotanom u patriotizam – stoji u izjavi.

Vijećnik grada Maribora, Stojan Auer, u koncertu ne vidi ništa sporno. Za njega je to samo posao, kaže, a na njegove izjave neistomišljenici su burno reagirali, prenose 24sata.

Dnevnik.ba