Šibenski atletičar Levarda završio jednu od najprestižnijih svjetskih planinskih trail utrka

Član Atletskog kluba Šibenik, Frederik Levarda, uspješno je završio, za 25 sati, jednu od najprestižnijih svjetskih planinskih trail utrka, ‘The North Face Ultra trail du Mont Blanc’, koja se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom u dugom planinskom trail trčanju u konkurenciji trkača iz 77 zemalja svijeta.

Utrka u dužini od 101 kilometar prolazi kroz tri države (Italiju, Švicarsku i Francusku) kroz koju se proteže alpski masiv Mont Blanc, s tim da se tijekom utrke savladava visinska razlika od šest tisuća metara.

Start utrke je bio u mjestu Courmayeur, 29. Kolovoza u 09,00 sati, a cilj u poznatom francuskom mjestu Chamonixu, gdje je polazište za Mont Blanc, drugi planinski vrh Europe (4810 metara nadmorske visine).

Da bi se uopće kvalificiralo za ovu utrku potrebno je na drugim svjetskim utrkama iste ili slične težine i dužine skupiti dovoljno bodova u prethodne dvije godine što je Frederiku Levardi uspjelo. Što više, Levarda je već i ove godine osigurao kvalifikacijske bodove uz još dva člana AK Šibenik (Radmilu i Damira Maksimovića) za nastup na ovoj najprestižnijoj svjetskoj utrci i u 2015. godini.