SHEITANS – nepatvorena rock energija koja prži sve pred sobom

Rock and Roll Sheitansi iz Orašja (BiH) i Županje (HR) su osnovani 2006. Uspoređivane s Majkama, Kojotima, Partibrejkersima te s grupama poput Black Crowes i Kings of Leon, Večernji list ih je uvrstio među 10 najboljih mladih grupa u Hrvatskoj.

Njihovu kvalitetu prepoznao je i producent Edi Cukerić (The Bambi Molesters, Hladno pivo, Gustafi, Nola, Hladno pivo) s kojime u Novom Mestu u studiju RSL snimaju svoj prvi album ‘Lica sa tjeralica’ . Mastering albuma je prebačen u Sjedinjene države, u RFCID, u ruke Eda Brooksa poznatog po radu s grunge divovima Pearl Jam. Album izlazi krajem 2009 za Dancing Bear records.

Za album Lica s tjeralica SHEITANSi osvajaju nagradu INDEXI 2010 u kategoriji Najbolji rock album novog izvođača.

Koncertno vrlo aktivni, Sheitans su pažnju na sebe skrenuli na mnogim festivalima poput: ROKAJ festa 2007, finale Minivala 2008, UFO festa , Nektar Demo Festa 2008, IstraRock festa, Fis festa 2007, WHF festa 2007, Festung festa 2008 te na brojnim klupskim svirkama u regionu na kojima stječu status vrunski uigranog koncertnog benda……

Kvalitet benda prepoznaju i u Americi te SHEITANS postaju jedno od zaštitnih lica BULLHIDE branda, američkog proizvođača western garderobe i šešira.

Band je objavio 4. singla sa albuma koja prate spotovi emitirani na brojnim TV stanicama u regiji. Pjesma “Mi djeca s kolodvora Zoo” postaje i HIT dana u istoimenoj emisiji Hrvatske televizije.

Posebno dojmljiv nastup SHEITANS ostvaruju u emisiji GARAŽA na HTV-u gdje u LIVE izvedbi prikazuju svu raskoš svog glazbenog talenta.

Band je upravo izdao svoj drugi album pod nazivom DVICA kojeg kritika veoma dobro pozicionira kao jedan od najznačajnijih u posljednje vrijeme. Posebno je zapažen novi singl za pjesmu “Večeras ću možda svratiti do tebe “ koji osvaja na prvo slušanje a prati ju i spot.

Uskoro kreće turneja po cijeloj regiji a topla je preoruka da band vidite uživo jer slove za koncertnu atrakciju zbog iznimnog sviračkog umijeća.

Iz medija:

Večernji list: ‘Izgubljeno izvanbračno dijete Kojota ili slavonski Kings Of Leon u nastajanju – oba je opisa, ovisno o perspektivi, moguće primijeniti na band iz Orašja i Županje koji dere blatnjavi blues rock s izraženim “južnjačkim” primjesama.

MUZIKA.HR: Punokrvni bazični rock album.

TERAPIJA.net: U Posavini se eto, rodilo čudo, a na nama je da se samo poklonimo toliko samouvjereno-zvučećim Sheitans-ima, jer drugi epitet vam neće pasti na pamet toliko brzo.

T Portal: Kada grupa koja još uvijek nije snimila svoj prvi album dobije epitet jedne od najboljih novih grupa na ovim prostorima, onda je ili onaj koji je to napisao pretjerao ili je doista u pitanju odlična nova grupa. Sheitansi su definitivno odlična nova grupa i jedno od najvećih iznenađenja ove godine.

Mikrofonija.com: ‘Ovo je jedan od onih albuma koje treba slušati u autu, glasno, i uz potenciometar odvrnut do ibera. Ako postoje filmovi ceste, onda moraju postojati i albumi ceste, a ovo je jedan od takvih!

SOUNDGUARDIAN.com: Sheitans isporučuju direktan, pravovjerni rock ‘n’ roll prostrt po CD-u minutažom ploče i energijom…

www.sheitans.com

www.facebook.com/sheitansi

www.twitter.com/sheitans

www.youtube.com/umornikonj

SHEITANS & Posavski obzor