Published On: Čet, lis 3rd, 2013

‘Šestorka’ nema pravo vrijeđati zdrav razum građana izmišljajući kako prijedlog vodi podjelama

Na sastanku lidera političkih stranaka u Bruxellesu SDA je ponudila model za provođenje presude u slučaju Sejdić-Finci koji je u potpunosti u skladu sa principima usvojenim upravo na tom sastanku i koji su prisutni predstavnici Venecijanske komisije ocijenili prihvatljivim, priopćeno je iz SDA.

”Učinili smo to mada nismo dio „vladajuće šestorke“, prije svega, zbog odgovornog odnosa prema interesima države Bosne i Hercegovine. Ovaj prijedlog modela je kompromisan, pravičan i dosad najbolji ponuđeni prijedlog”, kaže se u priopćenju.

Lideri političkih stranaka iz „vladajuće šestorke“ imaju pravo odlučivati o prihvaćanju ili neprihvaćanju ovog prijedloga. Nemaju pravo vrijeđati zdrav razum građana izmišljajući kako prijedlog vodi podjelama, dodaju iz SDA.

”Naravno, u slučaju neprihvaćanja imaju obavezu i odgovornost da ponude bolje rješenje, koje godinama od njih uzalud očekujemo. Vrlo malo vremena je ostalo za pronalaženje rješenja. U protivnom nastupit će izuzetno štetne posljedice za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane.

Dok vrijeme protječe lideri pojedinih političkih stranaka iz „vladajuće šestorke“ zapaljivim izjavama umanjuju mogućnost pronalaženja rješenja. Pozivamo ih da prestanu s jeftinim populizmom te da postupe u skladu sa svojom odgovornošću i obavezama, a u interesu države i svih njenih građana”, ističu iz SDA.

Fena