Published On: Ned, stu 14th, 2021

Šestero uhićenih u neredima u Mostaru

Mostarska policija je uhitila šest osoba zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u jučerašnjem obračunu navijačkih skupina u Mostaru. U okršaju je ozlijeđeno više osoba, među kojima su i dva policajca, a jedan mladić je životno ugrožen.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić za Klix.ba kaže da je policija radila neumorno tijekom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

“Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u skladu sa zakonskim propisima svi biti procesuirani”, kazao je Marić za Klix.ba.

Podsjetimo, jučer u 14:20 sati na raskrižju ulica kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini bivšeg hotela ERO došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih skupina koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika MUP-a HNŽ-a sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

Ozlijeđeno je više osoba, a 19-godišnji E.P. je zadobio ozljede opasne po život, te je hospitaliziran u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Županijskoj bolnici Dr. Safet Mujić.

Uz životno ugroženog mladića, u ovoj zdravstvenoj ustanovi su hospitalizirana i dva policijska službenika.

Iz MUP-a HNŽ-a navode kako policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta sudionika ovih nereda.

Navodno se sukob navijača Veleža i Zrinjskog dogodio zbog ispisanih grafita između bivšeg hotela Ero i Carinskog mosta./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare