Published On: Pet, stu 2nd, 2018

ŠEST NANA IZ FEJIĆEVE RADI NA PODZAKONSKOM AKTU ZA POPUNU DOMA NARODA: Ako može CIK, možemo i mi, ionako kiša pada

Šest bakica iz Fejićeve, iz kafića Alo Alo – dvije Hrvatice, dvije Bošnjakinje, jedna Srpkinja i jedna  hipsterica, donijet će rješenje za popunu Doma naroda Federacije BIH, objavila je nelegana Federalna TV. Kako saznaju institucije BIH , babe su članice pokreta Otpora, te su odlučile reći dosta ustavnoj krizi.

Na pitanje novinara Zvonka Komšića bakicama, gdje su pronašle zakonsku osnovu da su one mjerodavne određivati nešto što je u nadležnosti Parlamenta, dakle zakonodavca, babe su kazale: Je li u ovoj državi vlast proizlazi iz naroda?

Zvonko je kazao da proizlazi.

Babe su na to odgovorile – Jesmo li mi narod ili šta smo koji k?

Zvonko je kazao: “Pa narod ste, jašta ste nego narod”.

Pa eto, šta smo mi manje narod nego onih šestoro iz CIK-a?

Inzko je kazao da je oduševljen i  da babe imaju pravo predložiti prema postojećem Izbornom zakonu rješenje koje bi Ustavni sud trebao prihvatiti.

Na naše pitanje, šta se ti javljaš, što šutiš oko Lijanovića, Inzko je počeo plakati.

U svakom slučaju, ustavna kriza, u mahali od države u kojoj se Izborne komisije dižu iznad ustava i Parlamenta, dajući sebi za pravo da postanu zakonodavac, iako to nisu, poprime zanimljiv zaplet događaja.

Kako saznajemo udruga Stokilaša Rakitno također će ići sa svojim zahtjevom prema Ustavnom sudu. Oni će tražiti da nitko u Dom naroda ne može ući tko ima manje ispod 100kg.

Inače DF koji je preko Komšića izvršio državni udar na instituciju Predsjedništva blokadu provedbe odluke Ustavnog suda od strane Bošnjaka, naziva patriotizmom, a hrvatski apel da se Izborni zakon vrati u ustavni okvir, blokadom i državnim udarom.

Zašto se BIH naziva državom, a ne mahalaom, malo kome je danas jasno.