Published On: Sri, stu 12th, 2014

Šešelj sletio u Beograd. Srbija dočekala Šešelja kao Hrvatska Kordića.

Tan2014-11-12_132614804_0Zrakoplov u kojem se nalazi Vojislav Šešelj sletio je u Beograd.

 Po ukrcavanju, haaški optuženik Vojislav Šešelj novinaru Blica kazao je da se “raduje povratku”. – Politika mi je prioritet, a tek poslije liječenje. Imam dvije metastaze, ali to nije tako strašno kako se misli – rekao je Šešelj. Novinar je napisao da je Šešelj u zrakoplovu veseo i raspoložen za šalu. Rekao je da ipak “ne sprema osvetu” po povratku u Srbiju, ali “s izdajnicima se neće rukovati”. – Čeka me stolica u stranci, a s izdajnicima se neću rukovati – kaže Šešelj.

 Vojislav Šešelj će se po slijetanju u beogradsku zračnu luku Nikola Tesla kratko obratiti novinarima, a potom će se uputiti u sjedište stranke u Zemunu, izjavila je srpskim medijima Vjerica Radeta, potpredsjednica SRS-a, dodajući kako je njegov dolazak predviđen u 13 sati. – Mi ćemo biti u zračnoj luci. Očekujemo i dolazak dosta ljudi jer nam se mnogi javljaju i pitaju kada Šešelj stiže. Predsjednik će se vjerojatno kratko obratiti novinarima, a onda idemo u stranku. Razgovarali smo s policijom i vjerujem da će i ona odraditi svoj dio posla. Također ćemo imati i svoje osiguranje na mitingu i vjerujem da će sve proći u najboljem redu. Članovi SRS-a jedva čekaju da vide svog predsjednika i ne pada im na pamet da prave bilo kakav izgred – rekla je Vjerica Radeta.

On ne može destabilizirati Srbiju

– On ne može destabilizirati Srbiju. Šešelj to nikad ne bi učinio. On može samo raditi na tome da se Srbija stabilizira jer je ona nestabilna i politički i ekonomski i u svakom drugom pogledu – rekla je, odgovarajući na upit novinara o najavama kako bi njegov povratak mogao destabilizirati Srbiju.

Oko 200 pristaša SRS-a okupilo se u zračnoj luci i nose stranačke zastave, majice i bedževe sa Šešeljovim likom te njegove slike. Vodstvo radikala je već prije izjavilo kako će se miting i proslava dolaska četničkog vojvode na privremenu slobodu održati u subotu u 12 sati na Trgu Republike, a najavljena je kolona automobila “okićena” stranačkim zastavama koja će se provesti od Zemuna do mjesta mitinga u središtu Beograda.

“Radostan sam što će biti pušten na slobodu”

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić za državnu je televiziju izjavio kako na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda s “humanitarnog aspekta” i ističe da je vođa SRS-a “politička prošlost”. – Radostan sam što će biti pušten na slobodu, ali sam žalostan zbog toga što je obolio. Politički gledano, mislim da je to arhivski materijal, imajući u vidu politiku za koju mislim da u ovom trenutku u Srbiji teško može računati na neku ozbiljniju potporu. Sama ta ideja u 21. stoljeću u ovoj situaciji u kojoj smo mi danas, s tvrdnjama da su Split, Zagreb ili Dubrovnik dio Srbije ne može naići na ozbiljnu političku podršku – pojasnio je Dačić.View image on Twitter

Šešelj je optužen za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini i nad vojvođanskim Hrvatima, a Haaški sud ga je pustio na privremenu slobodu kako bi u “primjerenijem okruženju” nastavio liječenje. No, kako sam kaže, prioritet mu je politika.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare