Published On: Fri, Dec 20th, 2013

Šešelj operiran

Lider radikala i haški optuženik s najdužim stažom u ovom sudu Vojislav Šešelj operisan je danas prije podne u jednoj bolnici kod Haga i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, saznaju “Vijesti”.

Hitna, komplicirana hiruška intervencija na digestitvnom traktu, uslijedila je pošto se Šešelj posljednjih mjeseci žalio na bolove, a doktori su poslije prvih pregleda posumnjali da je upitanju tumor.

 
Kako naš list saznaje, u operaciji koja je trajala nekoliko sati Šešelju je odstranjeno čak 30 cm digestitvnog trakta, ali će se tek za nekoliko tjedana, poslije detaljnih analiza saznati da li je riječ o benignom ili malignom tumoru.
– Operacija je dobro prošla, nije bilo komplikacija i Vojislav se dobro osjeća i uspješno oporavlja, au bolnici će provesti još nekoliko dana – kaže izvor “Vijesti” blizak obitelji Šešelj.
Ovaj izvor tvrdi da trenutno najveću podršku Šešelju pruža njegova supruga Jadranka, koja je od ponedjeljka u Hagu, a inače je i sama prošle godine prolazila sličnu agoniju u Beogradu, kada su joj doktori otkrili tumor na bubregu.

 
Šešelj je početkom siječnja prošle godine, također završio u bolnici, kada je zbog srčanih tegoba izgubio svijest u svojoj ćeliji, a zatim urgentno prebačen u bolnicu gdje mu je ugrađanu pacemaker.