Published On: Sri, lip 13th, 2012

ŠERIJATSKA ZLATNA MLADEŽ: Sin profesora Gazi Husrev-begove medrese, djevojku išutao nogama i slomio joj nos

SARAJSTAN  – Kada je Dunja D. krenula kući Ahmed je zaustavio kola i počeo je šutati nogama i udarati po licu sve dok joj nije slomio nos, piše portal Slobodne Bosne

Pripadnik takozvane sarajevske zlatne mladeži Ahmed Čikić (22), student na prestižnom School of Science and Technology u Sarajevu, u vlasništvu Ejupa Ganića, presreo je i brutalno pretukao djevojku Dunju D.nanijevši joj teške tjelesne povrede, piše Slobodna Bosna.

Napad se dogodio u subotu 9. juna, u centru Sarajeva, u ulica Ćemaluša, gdje Čikić inače stanuje.

Međutim, identitet napadača nije otkriven u medijima što se može povezati sa tim da je Ahmed sin poznatog profesora Gazi Husrev-begove medrese Jusufa Čikića, piše SB.

Dunja D. je student Webster Univerziteta u Beču a kući je došla na raspust. U subotu navečer izašla je sa drugaricama i kad je krenula kući Ahmed je zaustavio kola i počeo je  verbalno vrijeđati, a kad je vidio da ga Dunja ignoriše izašao je iz auta te je počeo šutati nogama i udarati po licu sve dok joj nije slomio nos, piše Slobodna Bosna.

Dunja je zadobila frakturu maksilarnog sinusa i kontuziju glave te joj je ukazana medicinska pomoć na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju bolnice Koševo.

Nakon ukazane pomoći puštena je na kućno liječenje.

Nasilnik je poslije kukavičkog napada pobjegao a policiji se predao tek danas (utorak 12. juna) u pratnji majke, piše SB.

Navodno ovo nije prvi agresivni ispad Ahmeda Čikića, ali nije poznato da li od ranije ima policijski dosije.

(Slobodna-Bosna.ba