Published On: Mon, Aug 24th, 2020

ŠERIJAT NIJE U SKLADU S FRANCUSKIM USTAVOM: Muslimani koji su zlostavljali kćerku zbog veze sa Srbinom uskoro će biti protjerani iz Francuske

Francuska će protjerati bošnjačku obitelj koja je zlostavljala kćerku zbog veze sa momkom porijeklom iz Srbije, najavio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

“Čim se završi sudska procedura, bit će odvedeni do granice jer nemaju što tražiti  na tlu Francuske”, napisao je Darmanin na Twitteru.

Članovi obitelji su pretukli tinejdžericu i obrijali joj glavu, jer se viđala sa dečkom, kršćaninom iz Srbije.

Roditelji djevojke od 17 godina, njezin ujak i ujna u četvrtak su stavljeni pod sudski nadzor i čekaju suđenje u Bezansonu za nasilje nad maloljetnom osobom u prisustvu drugih osoba.

Njih je u ponedjeljak privela policija koju je o incidentu obavijestio dečko tinejdžerice nakon što dobila batine.

U priopćenju se ne navodi što će se dogoditi s mladom Bošnjakinjom koja se zaljubila u Srbina. Hoće li i ona biti protjerana.

No ono što treba brinuti BH javnost je sljedeće: Je li ova praksa posve normalna u BIH? I što će BH vlasti poduzeti po ovom pitanju. Naime kazneno djelo počinjeno na tlu Francuske, od strane BH državljanina, kazneno djelo obiteljskog nasilja, jednako je kazneno djelo i u BIH.

Formalno. Neformalno šerijat jača. Hoće li slučaj u BIH dobiti sudski epilog ili će završiti kao slučaj Pokvić?