Published On: Wed, Nov 13th, 2013

SERGEJ TRIFUNOVIĆ Tijanin otac je rekao da ne može prebaciti novac drugoj bolesnoj djeci

Glumac Sergej Trifunović je, gostujući u emisiji Bulevar B92, prvi put javno govorio o aferi koja je otvorena oko novca za liječenje malene Tijane Ognjanović, djevojčice koja je ujedinila regiju, i rekao da se ne kaje što je sudjelovao u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za Tijanu Ognjanović.
– Nisam htio sudjelovati u toj nekrofiliji. Akcija prikupljanje novca za Tijanu Ognjanović izazvala je jednu divnu stvar da se Srbija i regija ujedine oko Tijane. Cijela akcija je bila divna i čista. Nijednog trenutka se ne kajem što sam u tome sudjelovao – kazao je Sergej Trifunović, i dodao da je bio obaviješten koliko novca je pristizalo na račun.

Odbijene molbe

On je već tada znao za slučaj Ljubice Adamić koja čeka operaciju u Beču i kojoj nedostaje 100 tisuća eura, ali i za još nekoliko slučajeva, piše telegraf.rs.
– Tada sam iz inozemstva, gdje sam bio, pozvao Nenada Ognjanovića, jer je prikupljeno već dovoljno novca za Tijaninu operaciju i tražio mu da dio novca prebaci na račun za Ljubicu Adamić. On mi je rekao da ne može to uraditi jer je račun namjenski – objašnjava Trifunović.
On dodaje da je pitao i da bude na čelu Fonda, simbolično, kako bi višak sredstava otišao i na račune druge bolesne djece.
– Nenad Ognjanović mi na to ništa nije odgovorio. Ja sam rekao zbog dobre karme, zbog svog djeteta, pomozi i drugoj djeci. Ja vjerujem u tu kozmičku ravnotežu, Boga ili što već. On je odbio čak i samo formalno biti na čelu Fonda – navodi Sergej Trifunović i dodaje da se Ognjanović oglušio i o njegove molbe da javno objavi da je skupljeno dovoljno novca za Tijanu, kako bi ostali donatori novac dali drugoj djeci kojoj je bio potreban.

Poziv iz Fonda

Zatim ga je zvala Katarina Jakovljević iz Fonda princeze Katarine i pitala ga naredbodavno kakav problem ima s Ognjanovićima.
– Mislim da su pobjesnjeli zato što sam ja objavio da je prikupljeno dovoljno novca za Tijaninu operaciju – kaže Trifunović i dodaje da je posljednji put pokušao kontaktirati s Tijaninim roditeljima u travnju, ali da mu se oni nikada više nisu javili. Glumac ne odustaje od humanitarnog rada, čak najavljuje i osnivanje fonda kroz koji bi bila moguća pomoć svoj djeci kojoj je za liječenje potreban novac.