Published On: Pon, pro 14th, 2020

Sergej Lavrov danas stiže u službeni posjet BiH

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov danas stiže u službeni, dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini.

Lavrov će tijekom posjeta imati službene susrete s tročlanim Predsjedništvom BiH, p0redsjedateljem Miloradom Dodikom te članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kao i s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Osim toga, imat će odvojeni sastanak s Dodikom.

Prema najavi, danas u 18.30 bit će održana konferencija za medije Dodika i Lavrova u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poduzet će pojačane mjere sigurnosti zbog ovog posjeta na području Istočnog Sarajeva.

Iz MUP-a je priopćeno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani prometa za sva vozila za danas od 16.30 do 21.30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo-međuentitetska linija Kula-Istočno Sarajevo.

To se odnosi i na prostor Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade RS, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje.

Zabrana prometa danas će biti od 14.30 do 21.30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

U istom periodu je na području ovih općina na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih tvari u prometu.

Iz MUP-a RS su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u prometu na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih općina uz sebe imaju važeći identifikaciji dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu trebaju izbjegavati bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>