Published On: Ned, stu 11th, 2018

Šerbedžija o Štuliću: “Nismo pjevali i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže”

Šerbedžija je turneju nazvao po pjesmi Branimira Štulića “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, koju je, kaže, Štulić napravio za njegovu predstavu “Hrvatski slavuj”

RIJEKA Glumac Rade Šerbedžija, reagirajući na izjavu Johnnyja Štulića da nikada nije bio prijatelj s njim i da se nisu družili, kao i da je “kazandžija” koji koristi njegove pjesme bez suglasnosti, izjavio je za N1 da je prema Štuliću uvijek osjećao “lijepo i iskreno prijateljstvo” i da mu je žao ako je to bilo samo s njegove strane.

I ove, kao i prethodnih godina, poznati glumac Rade Šerbedžija, nastupit će sa svojim orkestrom “Zapadni kolodvor”, uoči Nove godine u Beogradu, a potom slede koncerti u Nišu i u Čačku.

Šerbedžija je na konferenciji za novinare objasnio da turneja nosi ime poznate pjesme Branimira Štulića “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, koju je, kako je priopćio, Štulić napravio za njegovu predstavu “Hrvatski slavuj” iz 1989. godine.

‘Kazandžija mračno laže’

“Sada mu, naslovom ovog koncerta šaljem poruku kao starom prijatelju”, rekao je Šerbedžija na konferenciji za novinare.

Reagirajući nakon konferencije za medije, Branimir Štulić je priopćio da nikada nije bio prijatelj sa Šerbedžijom, da se nikada nisu družili, kao i da pesmu “Meni se dušo od tebe ne rastaje” nije napravio za predstavu Radeta Šerbedžije, kao i da je on koristi bez njegove suglasnosti.